FOTO In memoriam Victor Cercel: "Avea muntele tatuat în suflet"

FOTO In memoriam Victor Cercel:

Victor Cercel s-a născut la 23.12.1955, în Telega, judeţul Prahova şi a murit la 9 februarie 2014

Mai mulţi prieteni şi apropiaţi ai regretatului Victor Cercel, omul de la comanda telecabinei Peştera - Babele, care a murit la vârsta de 59 de ani, au participat la slujba de un an, oficiată la Schitul Peştera.

"Un spirit tanar, cu muntele tatuat in suflet, mereu cu un zambet ştrengar pe faţă şi cu o glumă pregătită pentru orice situaţie. Se spune că omul sfinţeşte locul. Nimic mai adevărat. Acesta a fost prietenul nostru, Victor Cercel!", spun apropiaţii săi.
În 2010, spunea pentru Adevărul Târgovişte că se consideră un om al muntelui, mai ales că perioadele de concediu şi le-a petrecut tot pe munte. Acum, Victor Cercel a murit cu "drogul" în suflet, acolo unde îşi dorea: pe munte.
„Mi-a plăcut muntele la nebunie şi de-asta am şi stat atâta timp. Fără dragostea asta de munte nu aş fi făcut nimic. Stau mai mult pe aici pe la Peştera decât pe acasă. În cele 2-3 zile libere pe săptămână mai cobor şi prin oraş. În rest mai cobor doar când am eu probleme de rezolvat. Acum concendiile le petrec acasă, dar am avut ani întregi când le-am făcut tot în munte. N-a trecut dragostea asta de munte, sunt virusat rău de tot, şi nu există antidot”, ne-a povestit Victor Cercel într-un amplu interviu acordat în 2010. 
 
"Omul muntelui" s-a stins duminică, 9 februarie, cel mai probabil, din cauza unui infarct. Un coleg s-a dus să îl trezească şi l-a găsit mort. Avea probleme medicale de câţiva ani, iar medicul i-a interzis să mai consume alcool şi să fumeze.
 
A salvat şi turişti rătăciţi 
 
A cochetat o vreme cu Serviciuil Salvamont Dâmboviţa, dar nu avea timp suficient pentru meseria de teleferist, aşa că a renunţat. „La teleferic mi-a plăcut mai mult decât la Salvamont, pentru că acolo, la Salvamont, mă mai duceam aşa din când în când, mai dădeam o mână de ajutor când erau situaţii deosebite. E şi un tip deosebit acolo, Doru Diaconescu, care pune suflet în tot ceea ce face. E vorba în primul rând de retribuţie, pentru că aici am un salariu bun iar la Salvamont lucram mai mult din pasiune. Mai toţi salvamontiştii sunt voluntari acolo şi mai au şi ei un serviciu. Cine are mai mult timp liber, reuşeşte să se descurce şi cu Salvamontul” spunea Cercel.
 
Victor Cercel s-a născut la 23.12.1955, în Telega, judeţul Prahova şi a murit la 9 februarie 2014.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările