Fonduri europene pentru îmbunătăţirea calităţii apei şi reducerea apelor reziduale în Dâmboviţa

Fonduri europene pentru îmbunătăţirea calităţii apei şi reducerea apelor reziduale în Dâmboviţa

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de aproape 370 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăţi furnizarea de apă potabilă sigură şi colectarea şi tratarea apelor reziduale în judeţele Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi parţial în judeţele Ilfov şi Braşov.

 
Proiectul în valoare de 370 de milioane de euro va îmbunătăţi şi va extinde infrastructura de alimentare cu apă şi de canalizare în şase judeţe din România: Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi părţi din judeţul Ilfov şi Braşov.
 
Prin acest proiect se vor reduce poluanţii din apa potabilă şi riscurile aferente pentru sănătate, se va stimula biodiversitatea şi dezvoltarea activităţilor industriale, comerciale şi recreative.
 
Se preconizează că proiectul va crea 156 de locuri de muncă permanente şi va deveni operaţional începând din iulie 2023.
 
Cum a fost rezolvată problema localnicilor din Pucioasa
 
Primarul oraşului, Constantin Ana, a anunţat recent că lucrările la noua aducţiune de apă au fost finalizate, ceea ce ar face uitată problema bacteriei Clostridium, care a „chinuit” autorităţile şi locuitorii din zonă timp de 4 ani.
 
O astfel de bacterie a fost descoperită în 2016 în barajul de la Pucioasa, principala sursă de apă a oraşului Pucioasa, dar şi a altor patru comune: Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Doiceşti şi Brăneşti. În total, zeci de mii de abonaţi.
 
Totul a ieşit la iveală în urma unei analize de rutină a apei de consum din Barajul Pucioasa, care alimentează cu apă oraşul Pucioasa şi comunele Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Doiceşti şi Brăneşti.
 

 
„Suntem în faza în care facem probe de presiune şi lucrăm la finalizarea tuturor documentelor necesare la terminarea lucrărilor. Am convenit cu reprezentanţii Companiei de Apă să înceapă toate demersurile pentru autorizarea acestei surse de apă. S-a lucrat într-un ritm foarte intens, foarte profesionist şi, deşi termenul era de 7-8 luni, într-o lună s-a reuşit finalizarea acestei investiţii”, a declarat primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana.
 
Proeictul a fost realizat de Primăria Pucioasa în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi are o valoare de 1.436.177 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările