Dechiderea anului universitar va avea loc în noul campus UVT. Cine sunt miniştrii aşteptaţi la eveniment

Dechiderea anului universitar va avea loc în noul campus UVT. Cine sunt miniştrii aşteptaţi la eveniment

În anul 2015-2016, Universitatea Valahia va avea 7200 de studenţi, 300 de cadre didactice şi 20 de cercetători

Campusul universitar al Universităţii Valahia din Târgovişte va găzdui, pentru prima dată, deschiderea anului universitar. Evenimentul va avea loc, joi, 1 octombrie, în prezenţa ministrului Educaţiei,  Sorin Cîmpeanu. La eveniment mai sunt aşteptaţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Gigel Paraschiv.

 
„Deschiderea anului universitar va fi puţin mai festivă decât în anii anteriori. Pentru prima dată, deschidem anul universitar în noul campus al UVT. Am inaugurat clădirea A, unde sunt cele trei facultăţi de inginerie. La ora 12.30 avem plăcerea deosebită de a întâmpina, pentru a participa alături de noi la deschiderea anului universitar, pe dl Sorin Cîmpeanu - ministrul Educaţiei, pe dl Daniel Constantin - ministrul Agriculturii, care a fost alături de noi şi ne-a sprijinit în obţinerea fondurilor pentru corpul B, pe domnul Răzvan Teodorescu - preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor şi pe dl Gigel Paraschiv - ministru secretar de stat în Ministerul Educaţiei. ”, a precizat rectorul UVT, Călin Oros.
 

Câţi studenţi au fost admişi anula acesta

 
„Încheiem procesul de admitere, început în luna iulie, care a fost un succes pentru Universitatea «Valahia» din Târgovişte. Este o perioadă critică la nivel naţional, sunt urme ale crizei economice care afectează atât universităţile de stat, cât şi universităţile particulare”, a declarat rectorul UVT, Călin Oros. 
 
Conform datelor oferite de conducerea UVT, au fost declaraţi admişi 1359 de candidaţi, dintre care 945 sunt pe locuri bugetate.
 
„Avem o cifră mare de şcolarizare primită de la minister, mai mare decât Universităţile din Ploieşti şi Piteşti. Mulţumim dâmboviţenilor că au avut încredere să-şi trimită copiii la Universitatea «Valahia» din Târgovişte. Avem 7200 de studenţi la studiile de licenţă, master, doctorat şi studii post-doctorale, un corp de 300 de cadre didactice şi 20 de cercetători. 73% din studenţii UVT sunt din judeţul Dâmboviţa şi de aceea mulţumim locuitorilor judeţului că au încredere în ceea ce facem. La studii de Licenţă, avem un target de 600 de studenţi şi sunt deja înscrişi 588, dintre care 410 pe locuri bugetate. La studiile de Master, faţă de anul 2014, numărul de studenţi este staţionar, poate un pic mai bine, însă nu avem rezultatele finale. Anul acesta am avut şi admitere online, ceea ce puţine universităţi din ţară au”, a declarat rectorul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, conf.univ.dr. Călin Oros, adăugând că UVT trebuie să crească numărul candidaţilor din alte judeţe, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale şi educaţionale.
 
În anul 2015-2016, Universitatea Valahia va avea 7200 de studenţi, 300 de cadre didactice şi 20 de cercetători.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările