Dâmboviţa: De Paşte, Cod Galben de inundaţii, până la ora 18.00

Dâmboviţa: De Paşte, Cod Galben de inundaţii, până la ora 18.00

Sute de familii din comuna Răscăeţi, judeţul Dâmboviţa, vor primi apă potabilă cu cisterna, după ce apele a două pâraie au ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente şi au afectat 30 de fântâni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat Atenţionarea hidrologică din data de 19 aprilie, fenomenele vizate constând în creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE. Astfel, atenţionarea este valabilă, duminică, până la ora 18.00.

 
Se prelungeşte atenţionarea COD GALBEN, pentru intervalul 19.04.2014(ora 16.00)-20.14.2014 (ora 18.00), valabilă pentru judeţul Dâmboviţa, pe râurile din bazinele Dâmboviţa şi Ialomiţa.
 
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
 
În urma acestei atenţionări au fost înştiinţate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din zona vizată, care au obligaţia de a monitoriza cu atenţie evoluţia fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor.
 
Apă cu cisterna pentru sute de familii
 
Sute de familii din comuna Răscăeţi, judeţul Dâmboviţa, vor primi apă potabilă cu cisterna, după ce apele a două pâraie au ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente şi au afectat 30 de fântâni, inundând, de asemenea, 80 de gospodării din două sate.
 
Pâraiele Holboca şi Jirnov, care traversează comuna Răscăeţi, din judeţul Dâmboviţa, au ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale şi au inundat 80 de gospodării din satele Răscăeţi şi Vultureanca, afectând, de asemenea, 30 de fântâni care nu mai pot fi folosite pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei, anunţă Prefectura Dâmboviţa.
 
În aceste condiţii, autorităţile din Dâmboviţa au decis ca în perioada următoare populaţia comunei Răscăeţi să primească apă potabilă cu cisternele, transportul şi distribuirea urmând a fi coordonate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Localnicii vor mai primi 300 de sticle de apă îmbuteliată distribuite de Crucea Roşie Dâmboviţa.
 
Comuna Răscăeţi nu este singura localitate afectată de inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, case şi gospodării fiind inundate în localităţile Cojasca, Vişina, dar şi în municipiul Moreni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: