Cezar Preda, lider PNL: „Cioloş n-are nicio scuză că incompatibilităţile şi conflictul de interese nu sunt clar reglementate“

Cezar Preda, lider PNL: „Cioloş n-are nicio scuză că incompatibilităţile şi conflictul de interese nu sunt clar reglementate“

Cezar Preda, preşedintele PNL Dâmboviţa

Preşedintele interimar al PNL Dâmboviţa, deputatul Cezar Preda, a declarat la Liga Aleşilor Locali ai organizaţiei judeţene, că fostul premier Dacian Cioloş nu are nicio scuză că nu au fost reglementate clar incompatibilităţile şi conflictul de interese în cazul aleşilor locali.

Ştiri pe aceeaşi temă

''Astăzi veţi alege o conducere a Ligii Aleşilor Locali din judeţ, o liga pe care PNL a convocat-o de două ori la Braşov şi căreia i-a promis multe conducerea PNL. Nimic din ce a promis conducerea PNL nu s-a realizat. În primul rând, acum un an şi jumătate, la Braşov s-a promis Codul de integritate al primarului, că vor cumula într-o singură lege toate incompatibilităţile şi toate poziţiile de conflict de interese existente în legislaţia românească, peste 200 de legi. N-au făcut asta. Şi aici, Cioloş nu are nicio scuză. Înainte de alegerile din toamna, s-a convocat iar Liga Aleşilor Locali, promiţându-le încă o dată că vom face acest lucru. Nu s-a făcut nici atunci (...). E clar că până nu se rezolva aceste lucruri, niciun primar nu va şti exact în ce situaţie se află atunci când semnează un document'', a spus Cezar Preda, citat de Agerpres. 
 
Acesta a adăugat că reglementările în cauza vor fi făcute acum de PSD, pentru că e nevoie că legislaţia care îi priveşte pe aleşii locali să fie clară şi corectă. 
 
''Dacă nu am făcut-o noi, o să o facă PSD-ul. Nu noaptea, cum au încercat cu OG 13, nu se schimbă asemenea lucruri noaptea, asemenea lucruri se dezbat în Parlament şi cred că legislaţia care îi priveşte pe aleşii locali să fie o legislaţie clară, corectă şi capabilă, să dea siguranţă fiecărui ales că, atunci când ridică mâna sau când semnează un document, să ia o decizie corectă'', a afirmat Cezar Preda. 
 
Miercuri, la Casă Tineretului din Târgovişte, a avut loc Liga Aleşilor Locali a PNL Dâmboviţa. Singurul candidat pentru preşedinţia acestui for a fost primarul din Răcari, Marius Caraveteanu. PNL are în Dâmboviţa 19 primari şi 390 de consilieri judeţeni şi locali.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările