Ce spune despre personalitatea ta o strângere de mână. Gestul simplu te poate cataloga drept o persoană puternică sau una umilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Monster.com
FOTO: Monster.com

O strângere de mână înseamnă mai mult decât o agitare de braţe şi un gest de curtoazie. Felul cum strângi mâna celui din faţa ta spune multe despre încrederea, intenţia, controlul, teama, intimidarea şi chiar lipsa respectului tău.

Trebuie doar să ştii cum să citeşti acest semn simplu gest. Potrivit Bright Side, citirea unor semne tăcute precum strângerea de mână este foarte interesantă şi destul de utilă.

1. Strângerea dubla de mână

image


FOTO:brightside.me

Specialiştii spun că persoana care face acest gest folosind mâna a doua pe spatele mâinii oponentului, arată că acceptă dominaţia acestuia, dar doreşte să aibă o discuţie cu acesta. Ar putea spune: "Să vorbim despre asta" şi arată că persoana este sinceră şi deschisă comunicării. Cu toate acestea, dacă mâna a doua este plasată pe mâna adversarului, aceasta poate însemna lipsa de încredere ca formă de autoapărare.

2. Mâna dominantă

image

FOTO:brightside.me

Această persoană scutură o mână ca un luptător, răsturnând-o pe a ta. O palmă orientată în jos prezintă dominaţie şi poate fi chiar considerată agresivă. Persoana spune în esenţă: "Eu sunt şeful, nu-mi pasă ce credeţi şi voi avea ultimul cuvânt". Întoarcerea uşoară a mâinii este un semn că persoana vrea să preia controlul asupra unei alte persoane.

3. Strângere de mână supusă

image

 FOTO:brightside.me

O palmă orientată cu faţa în sus este o strângere de mână supusă. Acest tip de strângere de mână vine de la oameni timizi sau uşor intimidaţi şi înseamnă că persoana nu este sigură şi poate fi uşor dominată. 

4. Peştele mort

image

FOTO:brightside.me

În cazul în care strângerea de mână este moale ca un peşte mort, aceasta dezvăluie o lipsă de angajament, indiferenţă şi chiar slăbiciune. Asta dă mesajul că persoana poate deveni cu uşurinţă supusă. Cu toate acestea, reţineţi că, în unele culturi, cum ar fi în ţările africane, de exemplu, o strângere de mână moale este o modalitate politicoasă de a saluta pe cineva, în timp ce una prea fermă poate fi considerată ofensatoare.

5. Salutul monarhal 

Este modul în care o persoană oferă doar varful degetelor şi nu întreaga mână, arătând superioritate. 

6. Dai mâna, dar te uiţi în altă parte

Foarte importante sunt şi gesturile care însoţesc strângerea de mâna. Un salut este reuşit dacă zâmbeşti şi priveşti interlocutorul în ochi. Persoanele care privesc în altă parte denotă neîncredere, timiditate sau arată că au ceva de ascuns, potrivit learningnetwork.ro.

Cine întinde primul mâna

Persoana care întinde prima mâna este cea care deţine puterea în locul sau momentul respectiv. Ea este percepută de intelocutor ca fiind puternică, prin urmare, trebuie să aveţi iniţiativă dacă vă doriţi să lăsaţi o astfel de impresie. Lucrul acesta este valabil indiferent de sexul interlocutorilor. Bărbatul nu trebuie să aştepte ca femeia să întindă prima mâna.

Singurul moment în care nu ar trebui să întindeţi primul mâna este atunci când întâlniţi o persoană cu o funcţie mai mare (un superior, o autoritate).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite