Cât de importante sunt update-urile pentru sistemul de operare Windows. Majoritatea utilizatorilor de PC le ignoră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi dintre utilizatorii de Windows consideră actualizările ca fiind neimportante, însă specialiştii în IT spun că acestea sunt printre singurele căi de protecţie împotriva hackerilor.

După primele actualizări necesare funcţionării în condiţii decente a sistemului, mulţi utilizatori dezactivează funcţia de update automat şi aleg să gestioneze manual actualizările.

Potrivit tipsotricks.com, cel mai important aspect pe care îl îmbunătăţeşte update-ul este  securitatea. Dacă securitatea este neglijată, hackerii au o muncă extrem de uşoară în a obţine date şi informaţii de pe un divice "lăsat de izbelişte".

Microsoft continuă să îmbunătăţească erorile sistemului de operare şi problemele raportate de către utilizatori. Prin urmare, patch-urile sunt eliberate în mod curent pentru a remedia aceste probleme. De asemenea, actualizările automate sunt importante şi esenţiale, astfel încât hackerii să poată fi împiedicaţi să vă fure diverse informaţii din calculator, sau chiar să îl facă inutilizabil.

image

Actualizările sunt, de asemenea, făcute pentru a rezolva erorile, vă pot ajuta să eliminaţi problemele enervante şi să ajutaţi la stabilizarea sistemului de operare, deoarece viteza cu care se mişcă un calculator poate fi afectată de bug-uri şi nu neapărat de un virus sau de un fişier corupt.  

Actualizările Windows introduc, de asemenea, noi funcţii, uneori, alături de corecţiile de eroare şi de patch-urile de securitate. De asemenea, atunci când suportul şi patch-urile pentru o versiune mai veche au încetat, atunci lacunele nefixate pot constitui o ameninţare la adresa computerului. Problemele de securitate sunt identificate în mod regulat în diferite părţi ale sistemului de operare Windows, inclusiv ActiveX şi .NET Framework, alături de platforma principală.

Virusul care a creat haos 

Zeci de mii de atacuri au fost semnalate în aproape 100 de ţări, în luna mai a acestui an, vizând în principal sisteme informatice ale instituţiilor, inclusiv în Statele Unite, Marea Britanie, China, Rusia, Germania, Italia, Vietnam sau Spania. 

Hackerii au declanşat atacul "WannaCry", folosindu-se de un virus din kitul de instrumente de supraveghere ale Agenţiei Naţionale de Securitate americane.

Atacurile au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi solicită plăţi în valoare de 300 de dolari, pentru deblocare, în moneda virtuală Bitcoin.

Experţii au sugerat atunci că singura măsură de siguranţă de moment este actulizarea sistemelor de operare. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite