Calvarul unui pacient mort de COVID care nu a mai primit tratament pentru inimă. „E ca în lagăr, mă omoară cu zile“

Calvarul unui pacient mort de COVID care
nu a mai primit tratament pentru inimă. „E ca în lagăr, mă omoară cu zile“

Mărturia unui bărbat despre unchiul său, mort de COVID-19, s-a viralizat pe reţele de socializare. Bărbatul spune că pacientul avea diabet şi  probleme cardiace, dar când a ajuns în spital nu a mai primit tratament pentru aceste afecţiuni, iar starea i s-a agravat profund.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un târgoviştean relatează cu amărăciune povestea tristă a unui pacient infectat, rudă cu el, care a fost declarat mort de COVID-19. Acesta spune că bărbatul avea mari proleme cu inima, dar, pozitiv fiind, a fost tratat doar anti-COVID, fiindu-i întrerupt tratamentul pentru inimă.

Pacientul căruia îi protejăm identitatea se internase în Spitalul Elias, luna trecută, pentru problemele cardiace de care suferea. După ce s-a constatat că este infectat cu noul coronavirus, bărbatul a fost trimis mai aproape de casă, la Olteniţa. „O rudă din Călăraşi a murit de COVID-19. Bărbatul avea probleme cardiovasculare acute, pentru care urma tratament specific. Din momentul în care a ajuns la spital în Bucureşti, medicii i-au întrerupt tratamentul pentru inimă, spunându-i că-l va urma doar pe cel anti-covid. A fost trimis de la Bucureşti la Olteniţa la un spital suport COVID, pentru că era mai aproape de localitatea de domiciliu“, spune Rareş Ţurloiu, din Târgovişte.

Târgovişteanul susţine că unchiul său a murit pentru că nu i-au fost administrate tratamentele pentru diabet şi inimă.

„Omul s-a simţit din ce în ce mai rău cu inima, dar a fost tratat doar pentru coronavirus. Cu două seri înainte să moară, şi-a sunat un nepot spunându-i că e nenorocire în spital, sunt oameni care urlă de durerile provocate de bolile pe care le aveau înainte să fie internaţi şi trataţi strict de Covid, dar sunt trataţi doar cu tratament anti-covid 19. A spus că lipsa tratamentului pentru inimă îi provoacă dureri groaznice şi că ceea ce se întâmplă acolo îl va omorî. Omul a murit a doua zi de dimineaţă de COVID- 19, după ce i-a fost întrerupt tratamentul pentru inimă în toate aceste zile. A mai murit un om. Regulamentar. De COVID-19. Le urez condoleanţe! România Normală!”, a scris Rareş Ţurloiu pe Facebook.
 

„Îmi dau compot cu zahăr şi eu sunt diabetic”

 
Spitalul din Olteniţa a rămas fără medicamente de inimă la circa două zile de la internarea bărbatului, spun rudele, fiindu-i administrat doar tratament anti-COVID-19. 
 
Pacientul îşi suna zilnc rudele să le spună că mor pacienţi pe capete în saloane şi că va muri şi el. Bărbatul îi acuza pe angajaţii spitalului că nici măcar apă nu i s-a dat voie să primească de la aparţinători în primele zile, fiind îndemnat să bea de la chiuvetă.  
 
„E ca în lagăr, mă omoară cu zile. Îmi dau compot  cu zahăr şi eu sunt diabetic”, se plângea pacientul.
În ultimele zile din viaţă, pacientul a fost legat de pat pentru că urla şi se zbătea de durere. „Cu două zile înainte să moară, i-au luat telefonul ca să nu mai sune, i-au făcut morfină pentru a-i calma durerea şi să îl ţină în stare de somnolenţă. La un moment dat, a sunat sora sa din nou să facă ce face, cum se mai simte, şi a fost anunţată că a murit în urmă cu trei sferturi de oră”, acuză rudele.
 

Reacţia Spitalului Olteniţa

 
Conducerea unităţii nu a putut oferi informaţii strict legate de pacientul în cauză, invocând situaţia pandemică, dar a precizat că este exclus ca un pacient să nu fie tratat cum trebuie.
 
„Avem protocoale şi proceduri meicale bine puse la punct, suntem obligaţi să respectăm tot ce ne-am asumat că respectăm. Rudele ar trebui să facă o adresă către spital să afle ce s-a întâmplat, la secretariat, dacă nu au primit suficiente detalii în scrisoare medicală de ieşire. Am avut controale în ultima perioadă ba de la Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, ba de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi nu s-a găsit nimic în neregulă”, ne-a declarat managerul Spitalului Olteniţa, Simona Smochină.
 
Managerul a mai spus că în ultimii ani s-au investit fonduri consistente în aparatură şi infrstructura medicală, în secţii precum Radiologie, Chirurgie, CPU sau Ambulatoriu.
 
Spitalul din Olteniţa, care este spital suport COVID-19,, are 149 de paturi pentru bolnavii infectaţi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: