Călugăriţă găsită în prag de hipotermie după ce s-a rătăcit în Munţii Bucegi, vrând să ajungă la Sfinx

Călugăriţă găsită în prag de hipotermie după ce s-a rătăcit în Munţii Bucegi, vrând să ajungă la Sfinx

O călugăriţă rătăcită miercuri în Munţii Bucegi a fost găsită după mai bine de o oră de căutări în prag de hipotermie. Salvamontiştii atrag atenţia că pe munte temperatura a coborât deja la 0 grade, este vânt puternic şi ceaţă.

Potrivit Salvamont, o călugăriţă din Timiş care voia să ajungă la Sfinx s-a rătăcit, miercuri, între Babele şi Piatra Arsă.
 
Călugăriţa a fost găsită după mai bine de o oră de căutari, în pragul hipotermiei, şi a fost transportată de urgenţă la refugiul Baba Mare.
 
Abia după 2 ore de încălzire a putut fi coborâtă de pe munte.
 
Salvamontiştii atrag atenţia că pe munte temperatura a coborât deja la 0 grade, vântul bate cu 35 de km/h şi este ceaţă.
 
„Aşadar grijă mare în următoarele 4 - 5 zile. Recomandăm evitarea traseelor de creastă a Masivului Bucegi”, spun salvamontiştii.
 
Aceştia mai precizează că temperatura a ajuns deja la 0 grade, iar vantul la 35 m/s la rafală. Ceaţa densă este şi ea o mare problemă pentru amatorii de drumeţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările