Bărbat cu arsuri grave pe corp, refuzat de toate spitalele din Bucureşti

Bărbat cu arsuri grave pe corp, refuzat de toate spitalele din Bucureşti

FOTO Arhivă

Timp de mai multe ore, un pacient cu arsuri nu a avut loc la niciun spital de Arşi din România. Omul a fost internat cu arsuri pe aproape 40% din suprafaţa corpului. Medicii din Târgovişte au cerut să fie transferat la un spital din Bucureşti, însă Ministerul Sănătăţii ar fi anunţat că nu are loc pentru el într-un alt spital.


"Din fişa de la ambulanţă a fost condirmat faptul că, înainte de a ajunge pacientul la noi, ISU a solicitat ministerul pentru a i se găsi un loc pentru a fi internat într-o clinică de arşi. Ministerul Sănătăţii ne-a anunţat că la momentul respectiv nu era niciun loc disponibil în niciun spital din ţară pentru pacient. A suferit arsuri pe aproximativ 40 % din corp, pe gât, pe cap, pe faţă, pe membre, pe toracele anterior şi posterior şi pe membrele inferioare. Este într-o stare gravă", a declarat Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, citată de stirileprotv.ro
 
Bărbatul, de fel din Prahova, muncea cu ziua la nişte fermieri din Dâmboviţa când s-a autoincendiat. Cel pentru care lucra a sărit să-l salveze şi a suferit şi el numeroase arsuri pe mâini. 

"Centrul de Urgenţă al Ministerului a găsit un loc într-o clinică de arşi din Braşov. A fost echilibrat şi este conştient", a mai spus Elena Firoiu.
citeste totul despre: