Autorităţile din Dâmboviţa au stabilit trei locaţii în care vor fi plasaţi în carantină suspecţii de coronavirus

Autorităţile din Dâmboviţa au stabilit trei locaţii în care vor fi plasaţi în carantină suspecţii de coronavirus

Autorităţile din Dâmboviţa au identificat zeci de spaţii de cazare pentru persoanele care ar trebui să stea în carantină.

Potrivit Prefecturii Dâmboviţa, este vorba de 81 de locuri de cazare în Târgovişte, Voineşti şi Pucioasa. 
 
Spaţiile respective au fost identificate de Prefectura Dâmboviţa, împreună cu instituţiile cu rol în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă -  DSP, Crucea Roşie, Inspectoratul Şcolar, ISU.
 
Cele mai multe locuri de cazare pentru într-o eventuală plasare în carantină sunt în Târgovişte (4o de paturi). La Pucioasa sunt 8 paturi, iar la Voineşti, 25 de paturi.
 
De asemenea, la Răcari  va fi pusă la dispoziţie o altă sală, fără dotări la acest moment. Autorităţile se vor ocupa de dotarea acestor spaţii.
 
Carantina este obligatorie pentru cei care vin din zone de risc maxim, iar spaţiile de carantinare de la nivelul fiecărui judeţ au toate condiţiile şi sunt păzite în exterior cu jandarmerie şi poliţie locală, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.
 
Carantină nu e autoizolare şi se aplică pentru cei care vin din cele 11 comune din Italia, care intră în spaţiile de carantinare de la nivelul fiecărui judeţ, sunt izolaţi în nişte camere cu toate condiţiile, grupuri sanitare, televizor, pentru 14 zile. Paza în exterior se asigură de jandarmerie şi poliţie locală. Cei aflaţi în carantină sunt vizitaţi de DSP şi de autorităţile locale.
 
Pentru ceilalţi, care vin din afara celor 11 comune de maxim risc din Italia, li se indică izolarea voluntară la domiciliu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: