Apeluri disperate la 112 în cazul unui accident în care un minor a fost grav rănit: „Doamne fereşte, la 112 nu răspunde nimeni. Eşti nebun la cap!?“

Apeluri disperate la 112 în cazul unui accident în care un minor a fost grav rănit: „Doamne fereşte, la 112 nu răspunde nimeni. Eşti nebun la cap!?“

Minorul a fost transportat în comă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

La o zi de la accidentul teribil în care un copil de 8 ani şi fraţii săi s-au răsturnat cu maşina într-un şanţ, în satul Bolovani, apar detalii şocante despre cât de greu răspund operatorii de la 112 la telelfon. Pentru că cel mic era grav rănit, mai mulţi cunoscuţi sosiţi la faţa locului au încercat minute bune să ia legătura cu serviciul unic de urgenţă 112. Văzând cum stau lucrurile, doi bărbaţi au luat copilul şi au plecat cu el spre spital.

 
Micuţul a ajuns la spital în comă, după ce maşina în care se afla s-a răsturnat într-un şanţ. Accidentul a avut loc, luni, în localitatea Bolovani, din judeţul Dâmboviţa. În autoturismul care s-a răsturnat în afara părţii carosabile mai erau alte trei persoane, fraţii celui mic, în vârstă de 16, 19 şi 20 de ani. La volan se afla tânărul de 20 de ani.
 
Câţiva cunoscuţi, văzând cum stau lucrurile, au încercat să ia legătura cu serviciul unic de urgenţă 112, însă nu a răspuns nimeni preţ de câteva minute. 
 
Doi bărbaţi au luat copilul şi au plecat cu el spre spital. MDI Tv a obţinut înregistrarea telefonică în care un bărbat încearcă cu disperare să ia legătura cu un operator 112. Ulterior, acesta află că nu există nicio ambulanţă disponibilă în zona accidentului şi a decis să îl ducă la spital cu maşina sa.
 
„Doamne fereşte, la 112 nu răspunde nimeni. Eşti nebun la cap? Ăştia nu răspund la 112. Ţine mână apăsată acolo”, se aude pe înregistrare. 
 
Discuţie martor - ambulanţier
 
„Ambulanţier: Câte victime sunt?
 
Martor: Doamnă, nu ştiu. Eu am preluat copilul care este cel mai rău.
 
Ambulanţier: Unde aţi plecat? 
 
Martor: Spre Titu am plecat, sunt la Branişte. Eu voiam să mi-l preluaţi de pe drum. 
 
Ambulanţier: Nu, încercaţi să ajungeţi la spital pentru că nu avem nicio ambulanţă disponibilă. 
 
Ambulanţier: Este conştient copilul? 
 
Martor: Nu este conştient, e plin de sânge. 
 

VIDEO: MDI TV
 
Ambulanţier: Încercaţi să ajungeţi cât mai repede la Spitalul din Titu. 
 
Martor: Vă daţi seama. 
 
Ambulanţier: Mulţumim pentru ajutor”
 
Minorul a fost transportat în comă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.
citeste totul despre: