A venit vacanţa, încep taberele în Munţii Bucegi, organizate de Asociaţia „Chindia Jurasic Park”

A venit vacanţa, încep taberele în Munţii Bucegi, organizate de Asociaţia „Chindia Jurasic Park”

Nu va lipsi focul de tabără, iar traseul parcurs va fi ecologizat.

Asociaţia Chindia Jurasic Park, cunoscută ca un vechi promotor al mişcării turistice montane dâmboviţene, organizează în perioada 23 - 26 iulie 2018, în munţii Bucegi, activităţile practice ale proiectului "Munţomanul voluntar", proiect finanţat de Primăria Municipiului Târgovişte şi realizat în parteneriat cu Şcoala "Coresi" Târgovişte.

Pe parcursul a patru zile, cei 36 de elevi participanţi la proiect, vor învăţa, atât teoretic, dar mai ales la atelierele practice, lucruri folositoare despre munte. Se vor familiariza cu echipamentul individual şi colectiv folosit în drumeţia montană, vor învăţa lucruri importante despre orientarea în teren cu ajutorul formelor de relief, formele, culorile şi semnificaţiile marcajelor turistice din România, cum se pregăteşte şi ce trebuie să conţină rucsacul unui montaniard, care sunt regulile deplasării pe munte şi care sunt pericolele care pot apărea în munţi, noţiuni elementare de meteorologie montană. 
 
 
De asemenea, tinerii vor participa la remarcarea traseului „triunghi galben” (Cheile Tătarului – valea Tătarului – stâna din valea Tătarului - şaua Deleanu), unul din traseele cu marcaje „rele” din munţii Bucegi şi vor putea vedea, „in situ – pe viu”, diverse forme de exocarst (chei, doline, lapiezuri) sau endocarst (grote artificiale sau peşteri naturale). 
 
Cazarea participanţilor se va face  la Pensiunea "Gura de rai" din frumosul bazinet al Padinei.
 
Nu va lipsi focul de tabără, iar traseul parcurs va fi ecologizat.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: