Zeci de profesori refuză să facă testul pentru COVID-19, înainte de debutul anului şcolar, deşi primăria asigură finanţarea. Primar: „Sunt dezamăgit”

Zeci
de profesori refuză să facă testul pentru COVID-19, înainte
de debutul anului şcolar, deşi primăria asigură finanţarea. Primar: „Sunt dezamăgit”

FOTO: Adevărul

Campania de testare a profesorilor pe banii Primăriei Suceava nu se bucură de succes. Numeroase cadre didactice au refuzat să facă testul, iar altele au amănânat analiza, spunând că o vor face atunci când va fi focar de COVOD-19 în unitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susţine că este dezamăgit de faptul că iniţiativa lui vizând testarea personalului didactic şi nedidactic pentru depistarea noului coronavirus a fost interpretată în cheie politică.

„Au sărit şi cei de la sindicate, că n-am cum să oblig profesorii, că profesorii nu-s cobaii lui Lungu. Eu am fost doar mânat de un sentiment sincer de a face aceste testări la profesori pentru a putea începe anul şcolar în condiţii de siguranţă”, a declarat Ion Lungu.

Costul analizelor este suportat din bugetul local. Primarul a mai spus că sunt şcoli unde personalul se testează, în timp ce altele, Şcoala nr.3 şi Şcoala nr.8, vor să ţină banii pentru a-i folosi în cazul în care în unităţi se vor înregistra focare de COVID.

Surse neoficiale susţin că 80 la sută din personalul unei grădiniţe din oraş a refuzat categoric testarea. Primarul Ion Lungu nu a confirmat informaţia, arătând că va prezenta o situaţia detaliată cu privire la testări săptămâna viitoare.

Ion Lungu a menţionat că decizia legată de testarea sau nu a personalului rămâne la latitudinea fiecărui director de şcoală.

Amintim că Primăria Suceava a asigurat fondurile necesare pentru ca toţi angajaţii sistemului educaţional din oraş, indiferent dacă vorbim despre unităţi şcolare private sau de stat, să se testeze cu 72 de ore înainte de debutul anului şcolar. Unele şcoli au anunţat că au început testarea cu o săptămână mai devreme decât perioada socilitată de primar pentru că au început să intre deja în contact cu elevii şi cu părinţii acestora.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Încă un gigant părăseşte China. Ce alte companii vor să relocheze producţia

Jurnalul unui incest. Cronica sfâşietoare a unei fete violate timp de 11 ani de fratele mai mare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările