Verdictul Direcţiei de Sănătate Publică în cazul copiior care au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

Verdictul Direcţiei
de Sănătate Publică în cazul copiior
care au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

FOTO: Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis că suspiciunile de toxiinfecţie alimentară în cazul copiilor nemţeni veniţi în vacanţă la Poiana Micului, în comuna Mănăstirea Humorului, nu se confirmă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna trecută, 12 copii şi tineri, din Roman, au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare. Minorii aveau greaţă, vărsături şi dureri abdominale, fiind duşi cu ambulanţele la spital, unde li s-a administrat tratamentul adecvat şi au stat internaţi o zi.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a comunicat, marţi, 27 august, că ancheta epidemiologică a relevat că nu sunt îndeplinite criteriile definiţiei clinice de toxiinfecţie alimentară. Ea a menţionat că ar fi fost vorba de un episod de gastroenterită acută, având ca posibilă sursă de îmbolnăvire prezenţa în grup a unui copil cu boală diareică acută.

 Doctoriţa Grădinariu a mai informat că la Poiana Micului grupul din Roman s-a cazat într-o unitate neautorizată sanitar şi a consumat alimente preparate în condiţii improprii. Şefa DSP a mai transmis că sursa de apă, necorespunzătoare bacteriologic, a constituit un factor de risc care ar fi putut contribui la apariţia simptomatologiei digestive, dar a precizat că nu a reprezentat sursa de infecţie.

De aceea, Liliana Grădinariu a conchis că neidentificarea în probele biologice recoltate de la pacienţi a unui agent etiologic fac imposibilă stabilirea unei legături epidemiologice de cauzalitate între alimentele şi apa consumate şi cazurile de îmbolnăvire.

La unitatea unde a fost cazat grupul vor fi date sancţiuni contravenţionale şi vor fi dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: