Suceava: Scandal cu 47 de locuinţe din anii ’90

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii spun că au cumpărat apartamentele în urmă cu 20 de ani, dar edilii le cer diferenţe de până la 40.000 de euro. Lucrările au început cu o firmă care a lăsat blocurile la nivel de plăci. Ulterior, Primăria a finalizat construcţia.

 Blocurile cu pricina au fost ridicate pe strada 1 Decembrie 1918. 47 de suceveni  susţin că au acte de proprietate ce datează din 1990, dar că nu sunt lăsaţi să intre în apartamentele recent finalizate.


„Noi am cumpăratlocuinţele în anii ’90 cu preţuri cuprinse între un milion şi două milioane de lei vechi, în funcţie de suprafaţa locuibilă“, a declarat Elena Cuţui, una dintre reclamante. Istoricul apartamentelor este pierdut în ceaţă. În urmă cu 20 de ani, sucevenii reclamanţi au semnat acte şi au dat bani unei firme de construcţii pentru a ridica trei blocuri de locuinţe.


Au rămas fără bani şi fără apartamente


Firma contractată a luat banii, dar n-a mai finalizat lucrările şi a lăsat blocurile la nivel de schelete din plăci. Proprietarii au rămas şi fără bani şi fără locuinţă timp de aproape două decenii. Între timp, activele firmei au fost preluate de Primăria Suceava care, în cursul acestui an, a finalizat blocurile. Cei 47 de suceveni au vrut să intre în locuinţe, dar s-au trezit că edilii le cer diferenţe de până la 40.000 de euro pentru a primi cheia la apartament.


Reprezentanţii Primăriei au cerut contestatarilor 350 de euro pe metru pătrat. „Am cumpărat apartamentele astea acum 17 ani. Am crezut că vor locui măcar copiii noştri în ele. În 1992 am plătit integral pe un apartament cu două camere suma de 858.862 de lei vechi. Acum am o pensie de 500 de lei, de unde să scot eu atâţia bani, de unde să le dau?“, a spus Aurelia Ungureanu, un alt proprietar nemulţumit.


„Au încheiat acte cu o firmă falimentară“


 Acelaşi lucru l-a susţinut şi Gelu Ilisei. „Când am cumpărat acum 20 de ani, ni s-a spus că nu trebuie să mai dăm niciun leu. Atunci am plătit 1,6 milioane de lei vechi pentru un apartament cu patru camere. Acum îmi cer diferenţe de zeci de mii de euro. De ce să plătesc ceva, care este deja al meu?“, a declarat Gelu Ilisei, alt proprietar. Primarul Sucevei, Ion Lungu declară că instituţia pe care o conduce nu are nicio obligaţie faţă de aceste persoane şi că „ei au încheiat acte cu o firmă care în prezent este falimentară“.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite