Suceava: Piatra Pinului, un ghimpe în coasta modernităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piatra Pinului, cu depozite sedimentare formate în urmă cu circa 30 de milioane de ani, a devenit celebră odată cu descoperirea unui peşte fosil uriaş, de 1,80 m.   

Drumul până la Piatra Pinului este identic cu cel spre Pârtia Şoimul până la un anumit punct. Mergeţi pe DN17 până ajungeţi în Gura Humorului. O luaţi apoi la stânga, spre Voroneţ, iar după ce treceţi podul peste apa Moldovei faceţi iar stânga şi veţi ajunge pe aleea Piatra Pinului. Cel mai indicat mijloc de transport pentru această plimbare în natură este maşina personală, pentru că drumul până la rezervaţia naturală din Gura Humorului este pictat cu peisaje ce abia aşteaptă să fie fotografiate şi admirate în adevărata lor splendoare. Ţineţi drumul paralel cu râul Moldova şi, după câteva sute de metri, ridicaţi privirea spre pădurile cocoţate pe stânci şi veţi putea vedea cum răsare ţanţoşă Piatra Pinului.

Provocare pentru alpinişti

Privită de jos, Piatra Pinului te convinge că e grandioasă şi că poartă povara prea multor ani de lupte cu fenomenele naturii. Cu o simplă pereche de bocanci a căror talpă te împiedică să aluneci pe bucăţile de gresie desprinse din stâncă, poţi simţi adrenalina alpiniştilor care s-au înfruptat din Piatra Pinului de-a lungul timpului. Plimbarea până aici nu-şi are rostul dacă nu încerci să escaladezi măcar primii centimetri ai Pietrei Pinului, accesibili oricui. Aici,  în urmă cu peste 40 de ani, a fost descoperit un peşte fosil uriaş, de 1,80 m lungime.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite