Povestea criminalului deghizat în Moş Crăciun. A omorât nouă oameni după ce soţia a divorţat de el

Povestea criminalului
deghizat în Moş Crăciun. A omorât nouă oameni după ce soţia a divorţat de el

Criminalul Bruce Pardo. FOTO abc7.com

La data de 24 decembrie 2008, Bruce Pardo, un individ de 45 de ani, din Covina, California, s-a deghizat în Moş Crăciun, a mers la locuinţa foştilor socri, unde a deschis focul, omorând nouă oameni. Apoi a dat foc casei şi a plecat, împuşcându-se ulterior în cap.

Masacrul de la Covina a avut loc la data de 24 decembrie 2008, în Covina, un oraş aflat în suburbiile din Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii. Nouă oameni au fost atunci omorâţi într-o casă în care se ţinea o petrecere de Crăciun. 

Criminalul, Bruce Jeffrey Pardo, în vârstă de 45 de ani, a intrat în imobil costumat în Moş Crăciun. După comiterea masacrului, el s-a sinucis. Acesta a ucis mai mulţi membri din familia fostei sale soţii, care a divorţat de el cu o săptămână înainte de Crăciun.

La data 24 decembrie 2008, în jurul orei 11.30, Bruce Pardo s-a costumat în Moş Crăciun şi a mers la locuinţa fostei sale soţii, unde locuiau 25 de persoane. El avea un pachet ce părea a fi un cadou, în care se afla un aruncător de flăcări, precum şi un pistol. 

Când uşa a fost deschisă, Pardo a împuşcat-o pe fiica unei surori de-a fostei sale soţii, o copilă în vârstă de doar opt ani. Apoi, acesta a început să tragă în toate persoanele care se aflau în casă.

După ce a terminat gloanţele din pistol, Pardo a despachetat pachetul în care se afla aruncătorul de flăcări şi a dat foc la imobil. Nouă persoane au murit ori împuşcate, ori din cauza incendiului. Alte trei au suferit răni grave, însă au scăpat cu viaţă. Pentru ca flăcările să fie stinse, la faţa locului au intervenit 80 de pompieri, care s-au luptat cu focul mai bine de două ore.

La sfârşitul masacrului, Bruce Pardo s-a urcat în maşina sa şi a plecat la locuinţa fratelui său, aflată la circa 30 de kilometri distanţă de casa fostei sale soţii. El a fost găsit mort, după ce s-a sinucis, împuşcându-se în cap. Criminalul deghizat în Moş Crăciun intenţiona să fugă în Canada, el cumpărându-şi un bilet de avion în acest sens, însă nu şi-a mai dus planul la bun sfârşit.

Asupra lui poliţiştii au găsit 17.000 de dolari. De asemenea, în maşina pe care o închiriase au fost descoperite rămăşite ale costumului său. Din casa lui, anchetatorii au ridicat mai multe pistoale, două puşti şi o canistră de benzină.

Bruce Pardo i-a omorât în Ajun de Crăciun pe Sylvia Ortega Pardo, fost sa soţie, Alicia Ortega, mama Sylviei, Joseph Ortega, tatăl Sylviei, Charles Ortega, fratele Sylviei, Lynn Ortega, soţia lui Charles, James Ortega, fratele Sylviei, Teresa Ortega, soţia lui James, Alicia Ortiz, sora Sylviei şi pe Andre Ortiz, fiul Aliciei.

Poliţiştii au concluzionat că Bruce Pardo a comis acest masacru după ce Sylvia Ortega Pardo a decis să divorţeze de el cu o săptămână înainte de Crăciun. Înainte de comiterea masacrului, criminalul avea cazierul curat.

Alte ştiri pe această temă:

Telegramă diplomatică britanică: cel puţin 10.000 de oameni au fost ucişi în masacrul din Piaţa Tiananmen în 1989

Povestea eroului de la Otopeni ucis la Revoluţie. O stradă din Vrancea îi poartă numele

Noi detalii ies la iveală despre ucigaşul din Texas.  Şi-a ameninţat superiorii din armată cu moartea şi a fost internat într-o clinică de psihiatrie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: