Pedeapsă blândă pentru tatăl întors din Italia, care şi-a violat fiica minoră de zeci de ori în decursul a trei luni

Pedeapsă
blândă pentru tatăl întors din Italia, care şi-a violat fiica minoră de zeci de ori în decursul a trei luni

FOTO: Shutterstock

Magistraţii Judecătoriei Rădăuţi s-au pronunţat în cazul lui Ilie Coca, de 41 de ani, care şi-ar fi violat propria fiică de peste 70 de ori.

Originar din comuna Straja a judeţului Suceava, Ilie Coca a fost condamnat de Judecătoria Rădăuţi la şase ani de închisoare cu executare pentru „agresiune sexuală” şi „viol”. El este obligat să-i plătească fiicei sale daune de 20.000 de euro.

Decizia judecătorilor nu este definitivă. Mai mult decât atât, în soluţie se arată că hotărârea vizează doar două acte materiale. 

„Achită pe inculpat sub aspectul infracţiunii de ameninţare. Condamnă pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de „agresiune sexuală” şi de „viol” (cel puţin 2 acte materiale comise) la pedeapsa de 6 ani închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a şi lit. b din Codul penal. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a şi lit. b din Codul penal, pe durata şi în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. 3 din Codul penal. Deduce din pedeapsa de 6 ani aplicată, durata reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 27.08.2020 până la zi, iar în baza art. 399 din Codul de procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului. 

Dispune prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J. Se constată că persoana vătămată BF nu s-a constituit parte civilă cu respectarea disp. art.20 alin. 1 C. procedură penală. Admite acţiunea civilă alăturată celei penale de partea civilă CAn, şi obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 20 000 euro reprezentând daune morale”, se arată pe portal.just.ro.

Procurorii susţin că individul şi-a violat fiica în vârstă de 13 ani de cel puţin 70 de ori în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020. Faptele s-au produs după ce individul s-a întors de la muncă din Italia. 

Din păcate, fiica bărbatului nu este singura victimă. Individul ar mai fi abuzat sexual o copilă, care a venit la ziua de naştere a fiicei sale. După ce a comis fapta, bărbatul i-a spus fetei că o omoară dacă le va spune părinţilor cele întâmplate. Fata a avut însă curajul să vorbească despre trauma trăită. 

„Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare. Precizăm că dispunerea punerii în mişcare a acţiunii penale  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumpţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările