O sută de ceferişti au reparat în timp record o cale ferată avariată după deraierea unui tren. Unde s-a petrecut „minunea“

O sută de ceferişti au reparat în timp record o cale ferată avariată după deraierea
unui tren. Unde s-a petrecut „minunea“

Trenul care a deraiat pe podul de la Dorneşti. FOTO: Adevărul

CFR a atins o performanţă greu de crezut. A reuşit să mobilizeze 100 de muncitori pentru a repara o defecţiune apărută la linia de cale ferată Dorneşti – Putna, de pe raza judeţului Suceava. Angajaţii companiei au lucrat non-stop.

Ştiri pe aceeaşi temă

CFR a demonstrat că dacă vrea poate. Drept dovadă, a mobilizat 100 de muncitori pentru a repara într-un timp record linia de cale ferată Dorneşti-Putna, care s-a defectat după deraierea unui tren de marfă. Accidentul feroviar s-a produs la mijlocul acestei săptămâni, din vina mecanicului de locomotivă, care nu a adaptat viteza la traseu, potrivit unor surse neoficiale din Poliţie. După accident, traficul feroviar a fost blocat, afectaţi fiind călătorii trenului Suceava – Putna.

Cei 100 de muncitori au lucrat non-stop şi au reuşit să finalizeze reparaţiile în doar trei zile spre marea surprindere a călătorilor, care au bilete cumpărate în avans.

“Din data de 19 august, până la redeschiderea circulaţiei, în jur de 100 de lucrători feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii ai Sucurslaei Regionale CF Iaşi au lucrat în ture, 24 de ore din 24, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto pentru transbordare între staţiile Dorneşti şi Putna”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CFR.

Ceferiştii au intervenit cu trei macarale, trei utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă rutier/feroviar, utilaje de tip buldo-excavator, utilaje de mică mecanizare, grup electrogen.

“Reamintim că circulaţia feroviară pe secţia Dorneşti - Putna a fost închisă, din data de 19 august 2019, din cauza deraierii locomotivei şi a patru vagoane din compunerea unui tren aparţinând operatorului SNTFM CFR Marfă, iar incidentul este anchetat de o comisie constituită din personal feroviar de specialitate”, se mai arată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: