ISU Suceava: Incendiul de la Palatul Administrativ a fost provocat de un conductor electric defect dintr-o toaletă

ISU Suceava: Incendiul de la Palatul Administrativ a fost
provocat de un conductor electric defect dintr-o toaletă

FOTO: Oana Şlemco

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a transmis un comunicat de presă în care a arătat că incendiul care a mistuit mansarda Palatului Administrativ, din centrul municipiului Suceava, a izbucnit de la un conductor electric defect.

Ştiri pe aceeaşi temă

În comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava se arată că o comisie de cercetare de la faţa locului, compusă din specialişti IPJ, Poliţie Criminalistică, ISU şi specialişti pe reţele electrice, a stabilit faptul că incendiul a izbucnit în zona unuia dintre grupurile sanitare de la nivelul mansardei.

„Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. Focul s-a extins în zona podului, care era puternic ventilat de golurile de aer şi în care se afla o cantitate mare de materiale combustibile (îndeosebi lemn), astfel încât s-a produs o ardere generalizată, într-un timp foarte scurt. Inclusiv vântul puternic a fost factor favorizant în dezvoltarea flăcărilor”, au transmis salvatorii de la ISU.

Pe de altă parte, specialiştii au efectuat evaluare preliminară a clădirii şi au observat că parterul şi primul etaj sunt puţin afectate.

Este posibil, ca în perioada imediat următoare, spaţiile de la nivelul parterului să poată fi reutilizate.

De asemenea, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc în seara zilei de sâmbătă, s-a stabilit relocarea unor spaţii de la Palatul Administrativ, către alte spaţii pe care le administrează Consiliul Judeţean astfel încât activitatea celor două instituţii să nu aibă de suferit din acest punct de vedere.

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Marea transformare a Lacului Gura Apelor. Ce secrete ascundea mega-proiectul din anii '70 care a schimbat soarta Parcului Naţional Retezat

FOTO Secretele lacurilor glaciare din Retezat. Unde se află „minunile albastre“ din inima munţilor

VIDEO Priveliştile superbe din Masivul Retezat care arată de ce românii îi spun „târâmul fermecat cu ochi albaştri”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările