Hoţii de lemne care distrug drumul turistic TransRarău au fost identificaţi. Poliţiştii au deschis dosar penal şi au aplicat amenzi

Hoţii de lemne care distrug drumul turistic TransRarău au fost identificaţi. Poliţiştii au deschis dosar penal şi au aplicat amenzi

Hoţii de lemne care distrug drumul turistic TransRarău au fost identificaţi. FOTO Constantin Lucuţar

Autorităţile s-au autosesizat după ce „Adevărul” a publicat imagini cu un utilaj greu care tracta mai mulţi buşteni pe drumul turistic Transrarău. Poliţiştii au descoperit că arborii au fost tăiaţi ilegal. Vinovaţii s-au ales cu amenzi şi dosare penale.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Adevărul” a publicat duminică o înregistrare video realizată de un tânăr din Câmpulung Moldovenesc în care se poate observa un utilaj greu care tractează mai mulţi buşteni. Constantin Lucuţar, cel care a realizat înregistrarea, a explicat că incidentul a avut loc sâmbătă pe drumului judeţean 175B, cunoscut sub denumirea de „TransRarău”. Este vorba de drumul turistic care traversează masivul Rarău, ajungând lângă Pietrele Doamnei şi Cabana Rarău.

După ce au văzut imaginile publicate de „Adevărul”, poliţiştii suceveni s-au autosesizat şi au deschis o anchetă. Două echipaje de poliţie au verificat traseul drumului şi au descoperit cioatele nemarcate ale arborilor tractaţi de utilajul TAF.

Poliţiştii au reuşit să identifice şi cele două persoane aflate în utilaj. După audierea suspecţilor, anchetatorii au aflat că arborii au fost tăiaţi ilegal de unul dintre ei. Acesta a fost sancţionat cu amendă de 2.000 de lei.

În plus, poliţiştii au descoperit că şoferul utilajului nu deţine permis de conducere, motiv pentru care i-au întocmit dosar penal. Sancţiunile nu se vor opri însă aici, susţin reprezentanţii IPJ Suceava.

„Cercetările continuă pentru a stabili întreaga activitate contravenţională şi infracţională a celor două persoane”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Administratorul drumului, Consiliul Judeţean Suceava, a depus, luni dimineaţă, sesizări scrise la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratul Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Suceava pentru a efectua cercetări în acest caz.

 

Alte ştiri din Suceava:

VIDEO Cum este distrus superbul drum turistic TransRarău: buşteni târâţi direct pe asfalt de utilaje grele ale firmelor care taie pădurile din vârful muntelui

Un italian de 70 de ani, pripăşit prin Suceava, a fost arestat după ce a şantajat o fată de 15 ani cu un filmuleţ porno

Istoria bisericii din Suceava ale cărei turnuri arată ca patru degete. Boierul care a plătit pentru ridicarea edificiului religios şi-a pierdut un deget în război

Un minor de 17 ani, fără permis, a murit după ce s-a izbit cu maşina într-un podeţ şi s-a răsturnat cu vehiculul de mai multe ori

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările