Festivalul „Tarafuri şi Fanfare”: tradiţii autentice într-o sală aproape goală FOTO

Festivalul „Tarafuri şi Fanfare”: tradiţii autentice într-o sală aproape goală FOTO

Festivalul „Tarafuri şi Fanfare”

Program pentru după-amiaza zilei de duminică, 12 august, Festivalul „Tarafuri şi Fanfare" care trebuia să aibă loc în incinta Muzeului Satului Bucovinean, de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, a fost la un pas de a fi anulat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul a fost vremea total potrivnică, în special ploaia care a căzut pe parcursul mai multor ore. În cele din urmă, organizatorii au mutat manifestarea în sala de spectacole de la Dom Polski. Dacă participanţii au fost prezenţi cu toţii, spectatorii au cam lipsit. Amfitrion, pentru al treilea an la rând, a fost maestrul Grigore Leşe. În stilul său caracteristic, acesta a prezentat „muzica inimitabilă a oamenilor vii, adevăraţi", „muzică de ascultare şi de petrecere", şi „oameni care ştiu cu adevărat să joace, să strige şi să cânte".


Click pe imagini pentru a vedea fotogaleria

Printre participanţi s-au numărat Grupul vocal-instrumental al Diavolului, din Sighetu Marmaţiei, care a deschis festivalul de la Suceava, „Lăutarii", din Goicea (Gorj), Nea Costică Lăutarul, din Cezieni (Olt), muzicanţii din cătunele de munte de pe Valea Idicelului (Mureş).

Poveştile lutului, în Parcul Copou (GALERIE FOTO)

Manifestarea a fost organizată de Muzeul Bucovinei, Consiliul Judeţean Suceava şi Asociaţia „Mişcarea de rezistenţă".

FOTO Mituri despre lingurile din lemn. Află ce ţi se întâmpla dacă mâncai cu mai multe "unelte"

Festivalul „Tarafuri şi fanfare" a fost iniţiat în anul 2007 de Marius Tucă, în spiritul Recursului la România şi s-a transformat într-o veritabilă „Mişcare de rezistenţă". Atunci, Tucă spune că a dat viaţă acestui proiect „pentru că România se manelizează pe zi ce trece, pentru că de 20 de ani cântăm «Deşteaptă-te, române!» şi încă nu ne-am trezit şi pentru că există români care cred că Mihai Eminescu este doar numele unui bulevard".

Meşter popular din Moldova: „De la lingură încep toate!“ FOTO

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările