Cum se prepară gogoşelele pentru ţuică. Reţeta lui Radu Anton Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gogoşelele pentru ţuică sunt de fapt nişte chifteluţe de cartofi şi brânză. Reţeta se pune foarte uşor în practică, nu nesesită multă muncă şi nu este foarte costisitoare. Secretul constă în proporţionarea corectă a ingredientelor.

Jurnalista Mihaela Bucşinescu din Suceava a pus în practică reţeta de gogoşele pentru ţuică a regretatului Radu Anton Roman. Ea ne-a spus că se prepară uşor.

Iată care sunt ingredientele: 500 de grame de cartofi, două linguri de făină, un ou, o lingură de drojdie, untdelemn pentru prăjit şi 300 de grame de telemea de oaie uscată.

Cartofii se fierb în coaja, se curăţă, se toacă, apoi se frământă cu făină, ou şi drojdie. Se lasă puţin să creasca, apoi se formează gogoşile care se prăjesc în ulei incins. 

Gogoşile fierbinţi se rostogolesc prin brânză rasă şi apoi se servesc la un pahar de ţuică.

Potrivit Wikipedia, într-o viaţă de 57 de ani, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, el a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti: „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşi”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite