Cum se prepară delicioasa prăjitură de post primită de enoriaşii Mănăstirii Sihăstria Putnei

Cum
se prepară delicioasa prăjitură de post primită de enoriaşii Mănăstirii Sihăstria Putnei

FOTO: suceava-smartpress.ro

A început postul Crăciunului, dar asta nu înseamnă că a dispărut pofta de dulce. Călugării de la mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, au publicat reţeta unei delicioase prăjituri de post, care se prepară repede.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşadar, pentru prepararea celor două blaturi, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 căni de zahăr, 3 căni de apă caldă, 1 cană de ulei, 6 căni de făină, 1 praf de sare, 3 plicuri de praf de copt, 1 linguriţă de amoniac, 2 fiole de esenţă de vanilie, 2 linguri de cacao şi 300 de grame de vişine. Pentru a prepara crema aveţi nevoie de: 500 ml apă, 250 de grame de zahăr, 125 de grame de griş, 1 pachet de margarină, 200 de grame de zahăr pudră, 3 lămâi, 2 fiole de esenţă de vanilie, 3 plicuri de zahăr vanilat.

Iată şi ingredientele pentru glazură: 3 linguri de apă, 2 linguri de ulei, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, nucă de cocos pentru decor.

Pentru preparea blaturilor, zahărul, apa, sarea şi uleiul se amestecă bine, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt, amoniacul stins cu zeamă de lămâie, vanilia, coaja de lămâie.

Apoi, se ung două tăvi cu margarină. În prima se toarnă jumătate din compoziţie şi se coace 30 minute la 180 grade. În cealaltă jumătate de compoziţie se adaugă două linguri de cacao şi vişinele. Se toarnă în tavă şi se coace 30 minute la 180 grade.

Pentru prepararea cremei, se fierb apa cu grişul aproximativ 10 minute şi se dă la răcit. Margarina se freacă spumă cu zahărul pudră apoi se omogenizează cu grişul răcit, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie. Crema se pune între cele două blaturi (după ce s-au răcit).


FOTO: sihăstriaputnei.ro

Pentru prepararea glazurii, se fierb toate ingredientele (fără nuca de cocos) până se îngroaşă. Se toarnă glazura peste prăjitură şi se presară nuca de cocos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: