Cine este noul prefect al judeţului Suceava. „Îi mulţumesc preşedintelui Gheorghe Flutur pentru încredere“

Cine este noul prefect al judeţului Suceava. „Îi
mulţumesc preşedintelui Gheorghe Flutur pentru încredere“

Gheorghe Sorescu (stânga), Alexandru Moldovan (dreapta) FOTO: Prefectura Suceava

Juristul Alexandru Moldovan a fost numit din nou prefect al judeţului Suceava, printr-o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial din 22 octombrie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc într-un cadru restrâns, cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii noului virus.

Alexandru Moldovan a revenit în funcţia de prefect al judeţului Suceava, după ce Guvernul a publicat o hotărâre în acest sens în Monitorul Oficial al României. Juristul a depus jurământul în cadrul unei ceremonii la care au participat subsecretarul de stat în MAI Gheorghe Sorescu şi subprefecţii judeţului Alexandru Salup şi Daniel Prorociuc.

În primul său discurs public, prefectul Sucevei i-a mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru încrederea acordată şi a explicat că unul dintre obiectivele sale este gestionarea pandemiei de COVID.

„Este o onoare pentru mine desemnarea pentru un nou mandat de prefect al judeţului Suceava. Reprezintă totodată o garanţie a cooperării instituţionale cu conducerea Consiliului Judeţean Suceava, cu domnul preşedinte Gheorghe Flutur, căruia îi mulţumesc pentru încrederea ce mi-o acordă. (...) Obiectivele principale ale mandatului vor viza gestionarea pandemiei şi a efectelor secundare generate, reconstituirea încrederii cetăţenilor în autorităţile publice şi sanitare, şi sprijinirea accesării fondurilor guvernamentale şi comunitare, inclusiv prin PNRR, atât de necesare pentru dezvoltarea localităţilor şi comunităţilor noastre. În acest sens, îmi iau angajamentul de a transpune prin fapte respectarea principiilor fundamentale în baza cărora îmi exercit mandatul, în interesul judeţului Suceava şi în serviciul cetăţenilor săi”, a declarat Alexandru Moldovan.

Alexandru Gheorghe Moldovan a mai fost prefect al judeţului Suceava în perioada 6 decembrie 2019- 3 martie 2021. El a fost înlocuit cu prefectul numit de USR Iulian Cimpoeşu, care a fost demis în 9 septembrie.

Alexandru Moldovan este de profesie jurist şi a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei de administraţie publică locală din cadrul Consiliului Judeţean Suceava. În perioada 2006 – 2014 el a fost consilier juridic în cadrul Prefecturii Suceava, în anul 2006 fiind şi şef al Oficiului Prefectural Rădăuţi. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Un medic le cere politicienilor să oprească slujbele în biserici: O să rămână fără enoriaşi!

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările