Cât de greu e să găseşti un avion prăbuşit?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion aterizează forţat undeva prin Munţii Apuseni. Pasagerii ţin legătura cu autorităţile. Se transmit coordonate GPS. Acum, după cinci ore, salvatorii încă orbecăie prin munţi. Cât de greu e, totuşi, să găseşti un avion prăbuşit?

Înţeleg că avionul a aterizat forţat undeva după ora 16.00. Acum este ora 21.00 şi la televizor îl văd pe prefectul de Cluj care vorbeşte despre planuri de localizare a zonei unde se află aeronava. Undeva în munte, conform coordonatelor GPS furnizate de pasageri.

Zona unde se află s-a ştiut de la început. În zonă montană fiind, cu toţii am înţeles că accesul va fi dificil. Dar la cinci ore de la incident să nu ajungă încă nimeni la locul accidentului mi se pare o dovadă de incompetenţă. O fi munte, pădure, zăpadă mare. Dar tocmai de asta toate structurile MAI au fost dotate cu ATV-uri, snow-mobile etc. De asta toate serviciile, indiferent de acronim, toacă anual din ce în ce mai multe milioane de euro pentru achiziţii, dotări, perfecţionări. De asta prefecţii, primarii, funcţionarii cheltuiesc bani pentru specializări pe situaţii de urgenţă. Tocmai pentru a avea capacitate de intervenţie într-o astfel de situaţie. Dar nu s-a putut.

Tocmai de asta sper ca cineva să mă lămurească şi pe mine. Cât de greu e să găseşti un avion, mai ales când ai coordonatele GPS şi când pasagerii mai şi ţin legătura telefonic cu tine?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite