Şi bolnavi, şi fără bani. De ce nu şi-au primit salariile pe aprilie angajaţii Spitalului Judeţean Suceava

Şi bolnavi, şi fără bani. De ce nu şi-au primit salariile pe aprilie angajaţii Spitalului Judeţean Suceava

Cei peste 1.200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava nu şi-au primit, vineri, salariile pe luna aprilie pentru că o parte dintre colegii lor de la serviciul de contabilitate au fost infectaţi cu COVID-19 şi internaţi, motiv pentru care nu au putut procesa datele în sistem.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii Spitalului Suceava ar fi trebuit să primească salariile aferente lunii aprilie pe data de 15 mai. Numai că au fost informaţi că trebuie să aştepte până la mijlocul săptămânii viitoare ca să primească banii, pentru că unii dintre angajaţii serviciului de contabilitate s-au infectat cu COVID-19 şi nu au putut completa datele în sistem.

În plus, şi volumul de muncă a fost mai mare pentru că angajaţii au adus sute de certificate medicale pentru a dovedi că au fost bolnavi sau au stat în izolare la domiciliu pentru că au intrat în contact cu persoane infectate. Şi aceste documente trebuie procesate.

„Există o mică problemă care a generat reţinerea salariului pentru câteva zile, sunt motive obiective independent de voinţa noastră. Săptămâna viitoare, marţi sau miercuri se vor da salariile. În perioada data a trebuit să introducem un număr enorm de concedii medicale. Câţiva dintre cei de la Serviciul RUNOS au fost internaţi”, a declarat managerul interimar al spitalului Anatolii Buzdugan.

Conducerea spitalului a făcut apel la suceveni să respecte în continuare regulile de igienă şi de distanţare socială pentru că pericolul infectării cu SARS CoV-2 nu a trecut încă. „Să respectăm cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi prin instituirea stării de alerte pentru a evita răspândirea infecţiilor. Această naţiune a plătit greu datorită evoluţiei epidemeii în ţară”, a mai spus neurochirurgul Buzdugan.

În secţia de Terapie Intensivă a spitalului sunt 21 de pacienţi, dintre care 8 sunt intubaţi.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: