Zeci de kilograme de peşte, confiscate de la braconieri de poliţiştii ialomiţeni

Zeci de kilograme de peşte, confiscate de la braconieri de poliţiştii ialomiţeni

Peşte fără acte, confiscat de poliţişti FOTO IPJ Ialomiţa

Aproape 80 de kilograme de peşte din speciile scrumbie şi cegă au fost confiscate de poliţiştii ialomiţeni în cursul zilei de ieri în localităţile Făcăieni şi Borduşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 12 aprilie, poliţiştii din Stelnica şi Feteşti au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul pisciculturii.
 
În cadrul controalelor a fost depistat, în flagrant, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Borduşani, în timp ce se afla într-o barcă de pescuit, având asupra sa cantitatea de 42 de kilograme de scrumbie, precum şi o plasă monofilament în lungime de 100 de metri. Întrucât bărbatul nu figurează ca pescar autorizat, iar barca nu este înregistrată, bunurile depistate au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor. 
 
De asemenea, în cadrul filtrelor rutiere, poliţiştii ialomiţeni au depistat doi şoferi, de 22 şi 45 de ani, în timp ce transportau cu autoturismele pe care le conduceau aproximativ 35 de kilograme de peşte din speciile scrumbie şi cegă, fără a deţine documente de provenineţă.
 
În toate cele 3 cazuri au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura, întreaga cantitatea de peşte fiind confiscată şi predată Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa în vederea luării măsurilor ce se impun. 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările