Sute de sancţiuni, aplicate pentru nerespectarea regulilor pandemiei

Sute de sancţiuni, aplicate pentru nerespectarea regulilor pandemiei

Controale în judeţul Ialomiţa FOTO Adevărul

Aproximativ 200 de sancţiuni au aplicat, în  week-end, forţele de ordine în timpul acţiunilor pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în perioada 23-24 ianuarie,  oamenii legii au verificat pieţele, restaurantele, centrele comerciale şi zonele unde se formează aglomerări de persoane, fiind legitimate peste 1.800 de persoane. Au fost efectuate verificări la 24 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate de pe raza judeţului Ialomiţa, fiind totodată controlate 31 de mijloace de transport în comun.
 
De asemenea, au fost aplicate 196 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 39.250 de lei în contextul stării de alertă, 150 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 46 de amenzi pentru nerespectare interdicţiilor privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătăţii cetăţenilor, vor continua şi în perioada următoare, atrag atenţia poliţiştii. „Reamintim, totodată, că respectarea măsurilor luate de autorităţi pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19 precum şi o conduită socială responsabilă sunt condiţii esenţiale pentru limitarea răspândirii acestui virus.
 
Dintre recomandările autorităţilor în acest sens amintim: evitarea zonelor aglomerate, a contactului direct cu alte persoane, evitarea atingerii suprafeţelor care sunt atinse în mod
frecvent şi de alte persoane, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate, păstrarea distanţei de cel puţin 1,5 metri faţă de alte persoane”, a transmis IPJ Ialomiţa.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările