Spitalul de Urgenţă Slobozia, un imens focar COVID-19. Câţi angajaţi au fost infectaţi

Spitalul de Urgenţă Slobozia, un imens focar COVID-19. Câţi angajaţi au fost infectaţi

Spitalul din Slobozia, un imens focar COVID-19 FOTO Adevărul

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a devenit un imens focar COVID-19. Aproximativ 100 din cei peste 800 de angajaţi au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru depis­tarea SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
O sitiaţie critică se înregistrează şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, unde mai multe cadre me­dicale s-au îmbolnăvit de COVID-19, lucru care îngreunează prelevarea probelor de la persoanele suspecte cu COVID-19, scrie independentonline.ro. În lipsa cadrelor medicale, procesul de recoltare a probelor se face cu dificultate, oamenii fiind obligaţi să aştepte chiar şi 3 zile până când echipajele ajung la domiciliul lor.
 
Deşi iniţial s-a anunţat că 44 de cadre medicale sunt infectate cu COVID-19 la spitalul din Slobozia, numărul acestora s-a dublat. Conducerea unităţii medicale a declara că aceste infectări nu au însă legătură cu spitalul, boala fiind contactată din comunitate. «Din anchetele epidemiologice putem spune că infectările au ca sursă comunitatea şi nu zona spitalului... Toate cadrele medicale vor fi indisponibile pentru 14 zile, după care vor reveni la muncă. Îi aşteptăm pe toţi colegii să revină la muncă...» a declarat Liviu Patrichi, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
 
Oficialii instituţiei au explicat faptul că cele mai vulnerabile secţii sunt Unitatea de Primiri Urgenţe şi secţiile Radiologie şi ATI. Mai mult, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia au confirmat faptul că unul dintre medicii spitalului, specialist ATI şi Nefrologie, s-a infectat pentru a doua oară în ultimele luni.
 
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările