La ce trebuie să fiţi atenţi când retrageţi bani de la bancomat. De ce trebuie să acoperiţi ecranul şi tastatura ATM-ului

La ce trebuie să fiţi atenţi când retrageţi bani de la bancomat. De ce trebuie să acoperiţi ecranul şi tastatura ATM-ului

Folosirea cardului implică muştă precauţie FOTO Adevărul

Cardul de credit sau de debit, utilizat din ce în ce mai mult în zilele noastre, ne poate aduce şi neplăceri. Pentru protejarea acestuia şi a banilor dumneavoastră, poliţiştii ialomiţeni vă sfătuiesc să ţineşi cont de câteva sfaturi.

 
1. Memoraţi Numărul Personal de Identificare (PIN). Acesta nu trebuie notat şi ţinut în portofel sau lângă card! Nu-dezvăluiţi, cu atât mai mult persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat de acestea.
 
2. Anunţaţi imediat instituţia financiară în caz de pierdere, furt sau blocare a cardului!
 
3. Acoperiţi ecranul şi tastatura ATM-ului astfel încât persoana care aşteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacţionată!
 
4. Imediat după efectuarea operaţiunii, puneţi banii, cardul şi chitanţa într-un loc sigur.
 
5. Când folosiţi un ATM în interiorul băncii, care cere folosirea cardului pentru a deschide uşa, nu lăsaţi străini să intre după dumneavoastră!
 
6. Dacă observaţi ceva sau pe cineva suspect, anulaţi tranzacţia şi plecaţi imediat, iar dacă vă urmăreşte cineva după efectuarea unei tranzacţii, mergeţi către un loc aglomerat, bine iluminat şi sunaţi la poliţie!
 
7. Atenţie şi la cumpărăturile în mediul online! Înainte de a introduce datele cardului bancar, asiguraţi-vă că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un ”lacăţel” care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS.
 
8. Este important să deţineţi un sistem de operare actualizat şi un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat. Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar precum şi alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările