Exerciţiu de amploare la Spitalul Feteşti. Este simulat un incendiu urmat de urgenţă radiologică

Exerciţiu de amploare la Spitalul Feteşti. Este simulat un incendiu urmat de urgenţă radiologică

Exerciţiu de simulare a unui incendiu FOTO ISU Timiş

Un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren în care este simulat un incendiu urmat de producerea unei urgenţe radiologice la Spitalul municipal Feteşti are loc joi, 26 mai, începând cu ora 10.00, în Ialomiţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform ISU Ialomiţa, în astfel de situaţii se urmăresc modul de acţiune a structurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă (incendiu urmat de urgenţă radiologică), precum şi verificarea viabilităţii planului operativ de intervenţie.
 
Toate operaţiunile de salvare se vor derula în conformitate cu scenariul exerciţiului alături de personal şi tehnică din: Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa,  Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Feteşti, Distrigaz Sud Reţele şi Enel Energie.
 
Exerciţiul are ca obiective realizarea în bune condiţii a acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor produse în cazul unui incendiu urmat de urgenţă radiologică, precum şi stabilirea gradului de acoperire cu forţe şi mijloace, în cazul manifestării unor situaţii de urgenţă cu efecte deosebite. 
 
Totodată, demonstraţia vizează pregătirea psihologică a personalului de intervenţie şi a populaţiei pentru cunoaşterea modului de acţiune/comportare pe timpul operaţiunilor de căutare-salvare, acordarea primului ajutor medical, evacuare şi relocare temporară în situaţia creată, conform situaţiilor speciale create.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările