Amenzi în valoare de peste 153.000 de lei, aplicate de poliţişti pentru delicte silvice

Amenzi în valoare de peste 153.000 de lei, aplicate de poliţişti pentru delicte silvice

Poliţia i-a amendat pe cei care au încălcat legea FOTO IPJ Ialomiţa

Peste 80 de acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor de natură penală şi contravenţională prevăzute de legislaţia în vigoare din domeniul silvic au fost organizate de poliţiştii ialomiţeni în ultima lună.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În cadrul raziilor au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos şi punctele de lucru ale societăţilor cu acest profil de activitate.  De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au acordat o atenţie sporită ilegalităţilor îndreptate împotriva fondului forestier prin tăierea, furtul, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun.
 
S-a pus accent pe verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind  provenienţa, transportul, depozitarea şi comercializarea brazilor,  modul de completare a registrului de intrări – ieşiri şi de emitere a documentelor cu regim special, precum şi stocurile deţinute. În urma controalelor efectuate au fost constatate 20 de infracţiuni, dintre care 5 la legea 46/2008 privind Codul Silvic.
 
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, şi peste 550 de amenzi la alte acte normative, în valoare de 153.620 de lei. Totodată, în această perioadă a fost confiscată cantitatea de 13,3 metri cubi de material lemnos, respectiv cherestea şi lemn de foc.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: