Alocarea a 350.000 de lei de către CJI societăţii Drumuri şi Poduri a stârnit controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Ialomiţa a decis să aloce către societatea Drumuri şi Poduri, al cărei acţionar majoritar este, suma de 350.000 de lei, în numerar, precum şi să emită 140.000 de acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei. Decizia nu a fost, însă, primită cu braţele deschise de către toţi consilierii, o parte din aceştia considerând că societatea nu este rentabilă.

Consiliul Judeţean Ialomiţa a făcut o nouă alocare masivă de fonduri către societatea Drumuri şi Poduri, principalul scop fiind acela al achitării unor rate de leasing la o staţie de mixturi asfaltice, achiziţionată în anul 2009. Decizia a stârnit nemulţumiri printre unii consilieri, cel mai vehement fiind Nicolae Sitaru, consilier PDL. Acesta a acuzat societatea că este ţinută în braţe de către CJI, fără să fie rentabilă şi fără să câştige licitaţii.

„De nouă ani toţi banii viraţi de societate către CJI s-au întors înapoi prin majorări de capital. Dacă ar fi fost să trăiască o familie de pe urma acestei societăţi, murea de foame, pentru că nu a adus nicio plus valoare pentru noi, ca judeţ. Ea trăieşte pentru ea. Atunci când s-a cumparat staţia de asfalt nouă, ni s-a promis că, dacă va exista staţia, se va schimba radical situaţia de la Drumuri şi Poduri, lucru care nu s-a întâmplat. O societate trebuie să crească prin plus valoarea pe care o aduce an de an. Societatea asta trebuie să câştige licitaţii, să trăiască pe picioarele ei. Noi creştem un copil râzgâiat. Dacă nici cu tot sprijinul de la CJI nu face faţă, cred că trebuie să-i reanalizăm direcţia. Eu cred că majorarea de capital an de an nu îi face bine unei societăţi. Cred că a venit timpul să traiască din plus valoarea ei“, a declarat acesta, citat de publicaţia observator24.ro.

Nicolae Sitaru a fost contrazis, însă, de către cei doi vicepreşedinţi ai CJI, Ioan Martin şi Ştefan Muşoiu. „În ultimii nouă ani, această societate a fost profitabilă. Ca să rămână o societate profitabilă, are nevoie de investiţii continue. Am ales ca aceste dividende sa le reinvestim, în scopul retehnologizării. În ultimii nouă ani, am primit 4,5 milioane de lei, pe care i-am reinvestit, societatea realizând achiziţii de aproximativ 4,8 milioane. În măsura în care reuşim să retehnologizăm societatea cu utilaje performante, cu costuri minime, aceasta va fi profitabilă, rentabilă pe piaţă şi va putea prelua mai multe din lucrările şi investiţiile în infrastructura rutieră a judeţului“, a declarat Ioan Martin.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite