Un tânăr originar din Olt şi-a pus capăt zilelor în Italia. „E fără cuvinte...Toată lumea-i bulversată“

Un tânăr originar din Olt şi-a pus capăt zilelor în Italia. „E fără cuvinte...Toată lumea-i bulversată“

Florin zâmbeşte din toate fotografiile postate. Iubea natura, era o fire veselă, cunoscuţii neputându-şi explica ce l-a determinat să-şi pună capăt vieţii FOTO: Facebook/Florin Strainu

O localitate întreagă din judeţul Olt este îndurerată de vestea că cel care a reprezentat ani la rând sufletul echipei locale de fotbal, cel mai prietenos şi mai vesel dintre tineri, s-a stins din viaţă în străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Străinu avea doar 36 ani şi de aproximativ 10 ani a luat calea străinătăţii, mai întâi în Spania, ulterior în Italia. Din Italia a şi venit vestea tragică, miercuri, 27 mai, atunci când Florin nu i-a mai răspuns surorii sale la mesaje. Aveau o relaţie deosebită, reuşind cu greu să treacă peste pierderea mamei lor, petrecută cu aproximativ nouă ani în urmă.

Primarul comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, de unde tânărul este originar, spune că pentru întreaga familie a fost o pierdere enormă. Tatăl tânărului „n-a mai purtat decât negru de atunci, îl salutam şi simţeam durere în glasul lui“, a spus primarul.

Familia Străinu a constituit pentru mulţi un model, iar Florin era tânărul săritor, vesel, cu zâmbetul pe buze. A fost legitimat la echipa comunei, Branco Brâncoveni, la 19 ani. De fapt, el a fost ani la rând sufletul echipei, ocupându-se să adune fonduri pentru deplasări, echipamente etc.. Avea, de altfel, un mare vis, pe care n-a mai avut răbdare să-l vadă împlinit: un stadion modern pentru Branco Brâncoveni.

„Spera să se-ntoarcă şi să continuăm, să facem un stadion frumos, să facem... El a adunat echipa asta, el îi reprezenta, se interesa de transport…“, şi-a găsit cu greu cuvintele primarul localităţii, care spune că acelaşi sentiment îl încearcă toţi cei care l-au cunoscut şi care acum se mobilizează pentru a ajuta familia să strângă suma necesară repatrierii trupului neînsufleţit.

„S-au legat tare de maică-sa, pentru ei a fost o durere mare“

Florin lucra, din câte se ştie, la un hotel în Italia. Greu de spus prin ce a putut să treacă în această perioadă, în care toate au mers anapoda, multe sectoare de activitate închizându-se de pe o zi pe alta. „Toată lumea e bulversată, a făcut inamicul ăsta din noi ce-a vrut. Sunt familii, sunt convins, fără serviciu, sunt familii care au rămas fără bani, sunt familii care nu pot să-şi plătească ratele, sunt familii acolo care n-au putut să vină şi nu mai au cu ce să trăiască. N-aş vrea să cred că şi el face parte din categoria asta. De trei luni de zile fără să lucrezi… Nu ştim, nu ştim ce s-a întâmplat cu el… Era deschis din fire, şi lui şi surorii le plăcea natura. Îi plăcea să iasă, să facă mişcare… Mă puneam în situaţia tatălui lui acum şi…. E fără cuvinte. Tata e terminat. Nu s-a recăsătorit, vă daţi seama ce e-n sufletul lui, nici ei nu s-au căsătorit. S-au legat tare de maică-sa şi pentru ei a fost o durere mare, mai ales că acum un an şi jumătate a murit şi bunicul, de care de asemenea erau legaţi…“, a mai spus primarul.

Apel la donaţii în contul familiei

Pe contul oficial de Facebook al localităţii, primarul a postat în această dimineaţă un mesaj despre vestea morţii lui Florin, rugând sătenii să sară în ajutorul familiei. Totodată, primarul a contactat agenţii economici din localitate şi a făcut apel şi în rândul angajaţilor din primărie. Iată anunţul care a cutremurat localitatea Brâncoveni:

„Primăria Comunei Brâncoveni anunţă cu mare durere pierderea prematură a prietenului nostru Florin Străinu, la numai 36 de ani, om de mare caracter, cu un suflet ales, cel care a pus bazele formării echipei de fotbal Branco Brâncoveni şi care a fost permanent alaturi de noi in tot ceea ce am făcut.

Suntem alături de familia profund îndurerată şi fac un apel către toţi oamenii cu suflet mare care au posibilitatea de a ajuta pentru repatrierea din Italia. Aveţi ataşate conturile surorii sale, unde puteţi ajuta.

Drum lin printre stele PRIETENE!
Nu te vom uita niciodată!
Condoleanţe familiei îndurerate!“

Iată pentru cei care pot şi doresc să ofere ajutor familiei conturile puse la dispoziţie, deschise pe numele surorii tânărului, Diana Iuliana Străinu: RO39INGB0000999907289856 contul în lei sau RO98INGB0000999909324436, contul în euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările