Un ambulanţier de la staţia Corabia, infectat cu noul coronavirus. A fost internat la Spitalul suport-COVID

Un ambulanţier de la staţia Corabia, infectat cu noul coronavirus. A fost internat la Spitalul suport-COVID

Încă un caz pozitiv la Ambulanţa Olt, de data aceasta din substaţia Corabia, apărut în urma testării de control a 82 angajaţi de la Corabia şi Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi testările au avut loc încă de la sfârşitul săptămânii trecute, rezultatul a fost comunicat de-abia miercuri, 3 iunie 2020, fiind câteva zile în care laboratorul acreditat din judeţ nu a lucrat.

Ambulanţierul este singurul cu rezultat pozitiv dintr-un lot de 82 persoane testate, adică toţi lucrătorii din staţiile Caracal şi Corabia. Soţia sa a fost plasată în izolare la domiciliu, iar ambulanţierul, internat la Spitaluyl Municipal Caracal. Riscul ca şi alţi colegi să fi contractat noul coronavirus ar fi mic, spun surse din anchetă, ambulanţierul desfăşurând curse nemedicalizate şi neavând frecvent contact cu alţi colegi de serviciu. 

Cazul pozitiv vine după ce 16 angajaţi ai Serviciului judeţean de Ambulanţă Olt au fost confirmaţi, începând din 19 mai 2020, cu noul coronavirus, fiind spitalizaţi şi, cei mai mulţi dintre aceştia, şi externaţi între timp, după două teste negative. 

Pe de altă parte, nu s-a stabilit dacă noul caz apare în contextul vechiului focar sau are o altă sursă de contaminare. Cert este că la substaţia Corabia se vor face retestări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: