PSD Olt ar merge ”pe mâna” lui Dragnea ca înlocuitor al lui Ponta

PSD Olt ar merge
”pe mâna” lui Dragnea ca înlocuitor al lui Ponta

Marius Oprescu   (FOTO: Mugurel Manea)

Demisia surprinzătoare a lui Victor Ponta din fruntea de preşedinte al PSD, cel mai mare partid din ţară, a pus în dificultate pe cei rămaşi în fruntea formaţiunii politice amintite. Miercuri – 22 iulie, liderii filialelor judeţene din ţară vor vota, la Bucureşti, persoana care va conduce partidul pe viitor. Până acum sunt date ca sigure două candidaturi: Rovana Plumb şi Liviu Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biroul Permanent Naţional al PSD a hotărât, cu unanimitate de voturi, să o propună pentru funcţia de preşedinte interimar al PSD în locul lui Victor Ponta pe Rovana Plumb, şefa Consiliului Naţional al partidului, funcţie echivalentă cu poziţia a doua în partid după demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv. Decizia nu este definitivă, ci mai trebuie validată şi de Comitetul Executiv al partidului (C.Ex.N.), un for superior de conducere care cuprinde, pe lângă vicepreşedinţii PSD, şi liderii partidului din teritoriu, precum şi miniştrii, parlamentari din conducerea Parlamentului sau preşedinţi de Comisii parlamentare.

Deocamdată, Rovana Plumb este singura care şi-a depus oficial candidature pentru şefia interimară a PSD. Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, a evitat să spună, clar, dacă se va înscrie în cursa internă pentru ziua de miercuri.

Organizaţia de la Olt ar merge ”pe mâna” lui Liviu Dragnea, un apropiat al lui Paul Stănescu, fost preşedinte al filialei oltene. Filiala de la Olt, condusă acum de către Marius Oprescu, nu a decis oficial cui anume va încredinţa votul în ziua de miercuri – 22 iulie, dar şeful organizaţiei nu a ezitat să recunoască faptul că, personal, ar prefer să îl voteze pe Liviu Dragnea.

”Până acum noi, organizaţia de la Olt, nu am luat o decizie unanimă, urmează să ne întâlnim la începutul săptămânii viitoare, luni-marţi, când vom discuta şi vom decide. Personal, dacă mă întrebaţi părerea mea, eu aş înclina către dl. Liviu Dragnea. Motive ar fi mai multe în favoarea domniei sale, dar cel mai important dintre toate constă în faptul că Liviu Dragnea este extrem de bine conectat la partid şi la problemele din ţară ale partidului, ştie ce înseamnă teritoriu. Voturile nu se obţin la Bucureşti - în Kiseleff, ci în ţară. Nu cred că un om care nu a ieşit din Bucureşti de nu ştiu cât timp cunoaşte mai bine realitatea din teren ca dl. Dragnea. Dar, repet, aceasta este părerea mea personală, despre care va fi votul organizaţiei de la Olt se va decide la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Marius Oprescu, preşedinte interimar PSD Olt.

Persoana care va ieşi miercuri castigator în cursa pentru şefia PSD va conduce partidul până la Congresul acestui partid.

Mai puteţi citi:

Deputatul PSD Florin Iordache, după suspendarea premierului din fruntea partidului: „Este o decizie pripită, sper să se mai gândească“

Candidatul PSD la Primăria Slatina, dezvăluit la toamnă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările