Coronavirus. Primul caz pozitiv în rândul personalului de la Spitalul Slatina: o asistentă de la ATI. A fost testată prin programul propriu al SJU

Coronavirus. Primul caz pozitiv în rândul personalului de la Spitalul Slatina: o asistentă de la ATI. A fost testată prin programul propriu al SJU

O asistentă din secţia Anestezie şi Terapie Intensivă este primul caz confirmat cu noul coronavirus înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, spital care tratează într-o secţie specială pacienţi cu Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistenta din cadrul secţiei Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este asimptomatică. A fost testată într-un program pe care l-a stabilit spitalul, suportând testele realizate într-un laborator particular din fonduri proprii, 

„Conform metodologiei de supraveghere pentru Covid-19, în ultimele două săptămâni, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar faţă de recomandările de ierarhizare a priorităţilor, prin resursele proprii.

Ca urmare a acestui protocol de verificare, au fost testaţi aproximativ 300 de angajaţi ai SJU Slatina (secţiile: Boli Infecţioase, UPU, ATI, Hemodializă etc).
În data de 14.05.2020, laboratorul în care SJU Slatina efectuează aceste analize, a comunicat un rezultat pozitiv pentru o asistentă medicală, angajată a secţiei ATI, restul analizelor (inclusiv întreaga secţie ATI) fiind negative.
Angajata a fost prezentă la serviciu în zilele de: 3, 4, 7, 10, 12 mai şi nu a prezentat niciun fel de simptome, conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării)“, a transmis managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Se efectuează în prezent ancheta epidemiologică, iar datele persoanelor care au intrat în contact cu asistenta, din rândul personalului SJU (14 colegi sunt în izolare) şi din rândul pacienţilor, vor fi anunţate la Direcţia de Sănătate Publică. 
„Contacţii direcţi ai asistentei, angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă  Slatina, asimptomatici în prezent şi testaţi negativ pentru COVID – 19, vor intra într-un program de auto-monitorizare la domiciliu, timp de 14 zile, cu reefectuarea de teste în zilele a VII – a  şi a XIV – a. Continuitatea programului de lucru, în cadrul secţiei ATI, nu va fi afectată“, a mai spus managerul, menţionând că întreg personalul secţiei ATI a folosit zilnic echipamentele de protecţie standard, conform protocolului.

Ultimul pacient COVID-19, internat în cadrul secţiei ATI, a fost externat din această secţie în data de 24.04.2020, a mai spus oficialul spitalului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările