Pesediştii de la Olt îi liniştesc pe liberali: nu vor face „epurări”

Pesediştii de la Olt
îi liniştesc pe liberali: nu vor face „epurări”

Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt... (FOTO: Mugurel Manea)

Conducerea PSD Olt nu se grăbeşte să rupă „mariajul” cu PNL. Anunţul preşedintelui penelist Crin Antonescu de marţi seară, când a declarat că PNL iese de la guvernare, iar, în cursul zilei de miercuri – 26 februarie, şi-a pus miniştrii şi secretarii de stat să-şi dea demisia, nu schimbă lucrurile pe scena politică din judeţul Olt. Cel puţin deocamdată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul filialei judeţene de la Olt a PSD, Paul Stănescu, a declarat că ieşirea oficială a PNL din USL şi de la guvernare nu se va lăsa cu „epurări” la nivelul funcţiilor din aparatul funcţionăresc al judeţului. Stănescu, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean, a precizat că, în judeţul Olt, colaborarea PSD-PNL în cadrul USL a fost una care s-a derulat fără incidente şi chiar a spus că regretă decizia drastică a liderului PNL. Astfel, deşi, oficial, „partidul galben” a părăsit coaliţia de guvernare, acest lucru este valabil doar la nivel central, nu şi la nivelul judeţului Olt. Aici, totul rămâne neschimbat. Cel puţin nu deocamdată.

„La nivelul judeţului Olt, noi am lucrat foarte bine cu colegii de la PNL. Decizia de a mai lucra împreună şi pe viitor nu ne aparţine, mingea este la ei în curte – cum se spune, dacă se vor retrage din toate structurile sau nu. Deci, dacă cei din conducerea de aici a partidului va decide să îşi retragă oamenii de pe funcţiile pe care le deţin în prezent, noi nu ne vom opune, dar sper să nu o facă. Eu voi avea însă o discuţie cu conducerea liberală de la Olt, poate chiar cu fiecare primar în parte şi fiecare director de instituţie deconcentrată, şi vom găsi soluţii. În niciun caz nu va fi o epurare politică sau ceva de acest gen, ba din contră: eu îmi doresc în continuare să colaborez cu colegii liberali”, a declarat preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu.

Liderul PNL Olt, nimeni altul decât fostul ministru al Culturii Gigel Ştirbu, nu a putut fi contactat pentru a comenta „mutările” viitoare pe care organizaţia judeţeană intenţionează să le pună în aplicare după ieşirea de la guvernare. Zvonurile spun că lui Ştirbu i-ar conveni situaţia actuală din judeţ, unde PNL deţine un viceprimar la Slatina şi un vicepreşedintele la Consiliul Judeţean etc. În plus, este de notorietate relaţia acestuia amicală foarte strânsă cu reprezentanţii PSD Olt. Pe de altă parte, nu ar mira pe nimeni nici plecarea sa de la cârma PNL alături de Călin Popescu Tăriceanu, în noul său partid, dat fiind că fostul premier liberal este şi naş al unuia dintre copiii lui Ştirbu. O decizie exactă în privinţa retragerii sau menţinerii "status-quo"-lui de până acum va fi luată în cursul zilei de joi - 27 februarie, când pesediştii se vor aduna într-o şedinţă specială a Biroului Permanent Judeţean al acestui partid.

 

Vă mai recomandăm:

FOTO Alegeri cu final previzibil pentru şefia PSD Olt: Paul Stănescu rămâne “El Lider Maximo”

Trai, neneacă! Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, face naveta pe bani publici

FOTO Paul Stănescu – „baronul Oltului”, domneşte peste Consiliul Judeţean, filiala PSD Olt şi întreg judeţul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările