FOTO Parcul construit pe spaţiul fostei unităţi militare din Slatina, inaugurat cu „regie“. „Să ne trăiţi, dom’ primar, vă aşteptăm de la doişpe!“

FOTO Parcul construit pe spaţiul fostei unităţi militare din Slatina, inaugurat cu „regie“. „Să ne trăiţi, dom’ primar, vă aşteptăm de la doişpe!“

Deşi vizitat de slătinenii din zonă de săptămâni bune, încă din faza de şantier, cel mai nou şi mai mare parc din Slatina a fost inaugurat oficial vineri, 30 august. Susţinătorii primarului au venit cu o oră mai devreme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parcul a fost construit efectiv într-un an, ocupând o suprafaţă de 3,2 hectare, pe spaţiul fostei unităţi militare din Slatina, trecut în proprietatea municipalităţii. De la idee până la „produsul finit“ au trecut însă trei ani, a menţionat primarul Slatinei, Emil Moţ, care vorbeşte despre parcul proaspăt inaugurat ca fiind „un adevărat colţ de rai“.

Deşi la acest moment, când temperaturile sunt toropitoare, parcul nu oferă mult căutata umbră, va fi altfel de anul viitor, a mai spus primarul, pentru că cei peste 380 de copaci plantaţi în acest an se vor dezvolta după toaletarea făcută în acest an pentru a putea fi transportaţi.

Parcul, care se va numi „Parcul Tineretului“, nume stabilit în urma unei scurte consultări a slătinenilor pe Facebook, a costat 13 milioane lei. Are două locuri de joacă, iar în mijlocul parcului ar urma să funcţioneze, din primăvara viitoare, şi o cafenea, la care în prezent mai este de lucru la interior şi trebuie organizată licitaţia pentru a se stabili cine o va exploata. Pentru iubitorii de mişcare în aer liber au fost montate aparate de fitness, iar pentru cei care iubesc alergarea, pistă din tartan, terenul de sport multifuncţinal fiind deocamdată în lucru.

Tot vineri, s-a deschis şi Festivalul Street Food, un eveniment inedit pentru slătineni.

Produsele achiziţionate de la standurile aşezate pe viitoarea stradă Eroilor, care separă parcul de terenul deocamdată neexploatat rămas din spaţiul vast ocupat de unitatea militară, dar pe care vor fi construite un mall, o creşă, o grădiniţă etc., pot fi savurate la mesele şi fotoliile montate pe iarbă.  Noul parc va fi deschis, de altfel, iubitorilor de picnic, dar şi de citit cărţi în aer liber (a apărut, de altfel, şi prima bibliotecă în aer liber, amenajată de o societate de pe platforma industrială şi pusă la dispoziţia oricărui doritor).

Reprezentanţii municipalităţii şi cei ai administraţiei judeţene (la inaugurare au participat şi preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, precum şi directorii şi şefii diverselor servicii din primărie) au şi încercat, de altfel, o parte dintre produsele aduse de comercianţii festivalului, începând cu prosecco.

Răbdători au aşteptat, în tot acest timp,  susţinătorii primarului Emil Moţ, care l-au întâmpinat cu aplauze la mijlocul parcului, după ce alţi slătineni deja îi mărturisiseră: „Dom’ primar, vă aşteptăm de la doişpe. Să ne trăiţi şi mulţumim!“.

Primarul a vorbit şi despre soarta restului de teren rămas la dispoziţie în această zonă. În scurt timp, se vor finaliza discuţiile cu investitorii interesaţi să construiască un mall la Slatina, fiind o veste aşteptată de slătineni. „Au crescut preţurile apartamentelor în zonă, nu-i aşa?!“, a fost replica preşedintelui CJ Olt, la mulţumirile celor veniţi să-l felicite pe primar.

S-au dat veşti şi despre un alt parc cerut de mulţi ani de slătineni, respectiv cel care urmează să se construiască la fosta bază sportivă „Dumitru Dobrescu“, din cartierul Progresul, acolo unde până la mijlocul anilor ’90 a funcţionat ştrandul oraşului. Pentru a putea primi în proprietate acel teren, municipalitatea s-a angajat să construiască şase terenuri de tenis, obiective deja în lucru, a mai spus primarul, astfel că preluarea terenului de la Ministerul Tineretului şi Sportului ar fi doar o formalitate.

 

Primarul Slatinei, Emil Moț, și președintele CJ Olt, Marius Oprescu, la inaugurare

Imagini din aceeasi galerie
  • Primarul Slatinei, Emil Moț, și președintele CJ Olt, Marius Oprescu, la inaugurare
  • Deși inaugurarea a fost programată în miezul zilei, la ora 13,00, căldura fiind greu de îndurat, parcul a fost aglomerat
  • Festivalul Street Food este primul eveniment găzduit în cel mai nou parc al Slatinei FOTOGRAFII: Alina Mitran
  • Festivalul Street Food se desfășoară în Slatina în perioada 30 august - 1 septembrie 2019
  • Toții șefii din primărie au venit la inaugurare
  • Biblioteca în aer liber și-a găsit repede cititori
  • Pensionarii au fost cei mai mulți slătineni veniți la inaugurare
  • Parcul are două locuri de joacă pentru cei mici
  • Pensionarii au fost cei mai mulți slătineni veniți la inaugurare
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: