O şcoală în online din cauza COVID-19. Aproape 100 elevi şi zeci de profesori infectaţi, în Olt. Când se reia testarea

O şcoală în online din cauza COVID-19. Aproape 100 elevi şi zeci de profesori infectaţi, în Olt. Când se reia testarea

Testele pentru elevi ajung în şcoli FOTO: Theo Truşcă

O şcoală din municipiul Slatina a transferat, pentru această săptămână, cursurile pentru elevii de gimnaziu în online. În întreg judeţul creşte în fiecare zi numărul elevilor şi profesorilor cu teste pozitive. În această săptămână elevii vor primi, în schimb, noi kit-uri pentru testare cu teste pe bază de salivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu“ din municipiul Slatina a suspendat cursurile faţă în faţă la ciclul gimnazial, decizia fiind adoptată la nivelul Consiliului de Administraţie pentru că patru profesori, titulari ai şcolii, sunt confirmaţi cu Covid-19. 

Sunt cazuri şi în rândul elevilor, de aceea s-a considerat că o perioadă în care elevii şi profesorii să nu intre în contact este cea mai bună măsură. Decizia a fost adoptată, a declarat directorul şcolii, prof. Mihaela Pirnă, după consultarea cu specialiştii DSP Olt. 

Continuă cursurile faţă în faţă, în schimb, la clasele de la ciclul primar, cu excepţia uneia singure, pentru că în acest ultim caz învăţătoarea a fost de asemenea confirmată cu COVID-19. 

Elevii şcolii vor reveni în bănci de săptămâna viitoare, dacă între timp nu apar noi cazuri care să impună prelungirea perioadei de învăţământ sub forma online. De menţionat că trei dintre profesori sunt vaccinaţi cu schema completă, având efectuată şi doza booster.

În întreg judeţul, conform datelor din ultima zi a săptămânii trecute, sunt 94 elevi confirmaţi cu COVID-19 şi 39 de profesori, cadre didactice auxiliare şi personal nedidactic, în mai multe şcoli anumite clase având cursurile transferate în online. 

Este vorba despre cazuri confirmate în urma testărilor din afara programului de testare în şcoli (pentru care nu au mai fost disponibile teste din prima săptămână de şcoală din acest an). Numărul cazurilor pozitive  creşte însă zilnic. Cursurile unei clase se transferă în online la apariţia a trei cazuri pozitive în rândul elevilor, apărute în şapte zile consecutive. Şcolile încep, în schimb, să aibă probleme în a-i înlocui la catedră pe profesorii care au, la rândul lor, teste pozitive şi intră în izolare.

Se reia testarea în şcoli, cu teste ambalate în seturi de câte două kit-uri

Elevii vor primi în această săptămână din nou kit-uri de testare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a recepţionat în weekend 209.400 teste, ambalate în seturi de câte două, care urmează să fie distribuite elevilor astfel încât joi, 27 ianuarie, elevii să-şi poată testa, din nou, copiii. 

Kit-urile primite sunt suficiente pentru patru testări, a explicat şeful IŞJ Olt, prof. Victor Iacobescu, în această săptămână efectuându-se o testare, iar săptămâna viitoare, două testări, în zilele de luni şi joi, conform programului anunţat iniţial de către Ministerul Educaţiei, dar respectat doar în prima săptămână de testare, din lipsă de teste.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Medic specialist chirurgie: „Testele de salivă sunt o glumă sinistră şi scumpă”

Varianta Omicron la copii. „Cu trei teste PCR pozitive, cele din salivă continuau să iasă negative!“

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările