Noua listă a şcolilor care trec în scenariul roşu. Toate unităţile de învăţământ din Caracal îşi închid porţile

Noua listă a şcolilor care trec în scenariul roşu. Toate unităţile de învăţământ din Caracal îşi închid porţile

Copii nu mai vin la şcoală în zeci de şcoli, adoptându-se scenariul roşu, conform căruia se trece în faţa calculatorului FOTO: Andreea Vilcovschi

Comitetul pentru Situaţii ed urgenţă a adoptat noi hotărâri cu privire la trecerea în scenariul roşu a mai multor unităţi de învăţământ sau clase din anumite şcoli, în urma cazurilor noi de infectare apărute.

Ştiri pe aceeaşi temă

CJSU a adoptat în această după-amiază noi măsuri, după ce DSP Olt a actualizat rata de infectare pentru localitate în parte şi a transmis datee despre noile cazuri de îmbolnăviri şi măsurile recomandate. Astfel, pentru că la Caracal rata de infectare  depăşit 3 la 1.000 locuitori, toate unităţile de învăţământ trec în sistem de predare online. Măsura se aplică începând de mâine.

„În şedinţa CJSU Olt de astăzi s-a decis suspendarea temporară, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 16.10.2020, a activităţilor didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” din toate unităţile de învăţământ din municipiul Caracal.

De asemenea, s-a hotărât suspendarea activităţilor didactice organizate în modalitatea ,,faţă în faţăˮ în toate unele clase din unităţi de învăţământ din judeţul Olt, pe o perioadă de 14 zile, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei, respectiv:
- Clasa a V a B (o grupă), Clasa a VI a A (o grupă), Clasa a VII a C (o grupă), Clasa a X a C (o grupă), Clasa a VIII a A de la LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SLATINA (perioada 13.10.2020 – 26.10.2020);
- Clasa a III a A de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ „GEORGE POBORAN” SLATINA (perioada 13.10.2020 – 26.10.2020);
- Clasa a VI a B de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ŞTEFAN PROTOPOPESCU” SLATINA (perioada 12.10.2020 – 25.10.2020);
- Clasa  a VIII a A de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,NICOLAE TITULESCUˮ CARACAL (perioada 04.10.2020-17.10.2020);
- Clasa a VI a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂFĂRCAŞELE (perioada 13.10.2020 -26.10.2020);
- Clasa a V a; Clasa a VI a ; Clasa a VII a; Clasa a VIII a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ VIŞINA NOUĂ (perioada 12.10.2020 – 25.10.2020).

Totodată, s-a hotărât reluarea activităţilor didactice în modalitatea ,,faţă în faţăˮ - scenariul 1/scenariul 2 de funcţionare, pentru clasele din unităţile de învăţământ ce au funcţionat în scenariul 3, respectiv:
- Clasa  a VII a B de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,NICOLAE IORGAˮ SLATINA;
- Clasa  a VII a A ŞCOALA GIMNAZIALĂ IZBICENI;
- Clasa  I a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ SINEŞTI, POTCOAVA;
- Clasa a V a, Clasa a VI a, Clasa a VII a, Clasa a VIII a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ROTUNDA;
- Clasa a V a, Clasa a VI a, Clasa a VII a, Clasa a VIII a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ STUDINA“, au transmis reprezentanţii Prefecturii Olt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările