NICIO SURPRIZĂ: Viitorul city-manager al Slatinei va fi o altă "marionetă" a primarului Darius Vâlcov

NICIO SURPRIZĂ: Viitorul city-manager al Slatinei va fi o altă

Cristian Cismaru (foto medalion), alături de primarul Darius Vâlcov (primul, dr.-jos) şi viceprimarii Mihaela Stana şi Minel Prina (fost city-manager, primul stg.-jos), data: 25 oct. 2012

Luni – 29 octombrie, a avut loc prima probă a concursului organizat de Primăria municipiului Slatina pentru ocuparea postului de city-manager al urbei. Funcţia a rămas vacantă din luna iunie, după ce deţinătorul de atunci al fotoliului, Minel Prina, a fost ales viceprimar în urma alegerilor locale pe listele PSD/USL. Aşa cum mulţi au anticipat, prima probă a aşa-zisului concurs a confirmat zvonurile care circulau în târg şi anum

La proba scrisă de luni – 29 octombrie, a concursului organizat de municipalitatea slătineană pentru ocuparea funcţiei de city-manager (administrator public al urbei, n.a.), s-au prezentat doi candidaţi. Unul dintre ei a fost descalificat din start deoarece nu a îndeplinit una dintre condiţiile de bază: deţinerea unui master. Astfel că în cursă a rămas un singur candidat, acesta reuşind să treacă cu brio peste prima probă a concursului unde a obţinut nota 9. Acum, acesta mai are de trecut doar proba interviului – miercuri 31 octombrie, etapă considerată ca fiind una mai mult “de faţadă” în drumul spre cristalizarea situaţiei. Numele viitorului city-manager al Slatinei: Cristian (Constantin) Cismaru.

Cine este Cristian Cismaru ?

În prezent, Cristian Cismaru este preşedintele Clubului Sportiv Municipal (CSM) Slatina. Fost sportiv, acesta are, la cei 27 de ani, un CV care poate impresiona pe novici. A terminat cursurile Liceului Economic “P.S. Aurelian”, în 2006 a absolvit Facultatea de Litere, profil română-engleză, iar între ianuarie-mai 2007 a fost profesor de limba engleză la Liceul “Radu Greceanu” din Slatina. Între 2007-2008 a fost supervisor la SSP AIR UK Anglia, iar din 2008 a fost… consilier personal al edilului actual şi de atunci al Slatinei, Darius Vâlcov, despre care se spune că i-ar fi chiar rudă.


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Demn de menţionat este faptul că, prin 2009, Cristian Cismaru era şi patron al SC EneroProd SRL Slatina, firmă sub aripa căreia există şi acum o televiziune locală cunoscută că funcţionează doar pe criterii politice. Dar despre relaţiile stârnse dintre această firmă şi persoane înalte din conducerea Primăriei Slatina vom reveni într-un articol viitor.
În luna iunie 2009, tânărul Cismaru este numit prin hotărâre de Consiliu Local, la propunerea primarului Vâlcov, în funcţia de director interimar la nou-înfiinţatul Club Sportiv Municipal (CSM) Slatina. Acum, Cismaru este preşedinte “plenipotenţiar” al clubului şi continuă să aibă relaţii strânse cu edilul Darius Vâlcov. Dealtfel, cei doi au participat şi au fost văzuţi întreţinându-se împreună nu mai devreme de săptămâna trecută, la un meci disputat de CSM Slatina în municipiu cu o echipă adversă, CSM Cetate Devatrans (vezi Foto).

Examen ca-ntre foşti consilieri ai primarului

Să mai spunem că, din comisia de examen, face parte un tânăr consilier local extrem de contestat, Florin Obretin (ex-membru PDL, acum la PSD, n.a.), şi el fost consilier personal al edilului??... Vă daţi seama cum a putut să decurgă prima probă a examenului pentru ocuparea funcţiei de administrator public al Slatinei ?

Primarul Darius Vâlcov nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: