FOTO  Primăria Slatina vrea să îngroape „jungla” de cabluri aeriene

FOTO 
Primăria Slatina vrea să îngroape „jungla”
de cabluri aeriene

Imagine cu cablurile aeriene din intersecţia de la Fântâna Speranţei din Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)

Lucrările recent finalizate în Centrul Istoric al municipiului Slatina, care au cuprins, printre altele, şi mutarea cablurilor aeriene în subteran, a dat idei noi administraţiei locale. Astfel, reprezentanţii primăriei intenţionează să acceseze fonduri europene pentru a îngropa şi restul cablurilor aeriene din oraş. Locuitorii urbei ar urma să scape de imaginea cablurilor ce împânzesc urbea. Dar nu toate străzile vor fi prinse în acest plan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faptul că Centrul Vechi din partea de jos a municipiului Slatina şi-a schimbat semnificativ în bine imaginea în urma proiectului de reabilitare a acestei zone speciale de pe harta lucrărilor edilitare ale administraţiei locale a avut şi un alt rezultat, iniţial întrevăzut doar pe hărţile inginerilor. Este vorba despre „aerisirea” întregului perimetru menţionat ca urmare a mutării în subteran a zeci de kilometri de cabluri aeriene ce atârnau, înainte, pe stâlpii de electricitate din zona reabilitată a Centrului Istoric.

Din acest motiv, reprezentanţii primăriei intenţionează să extindă această idee la nivelul întregului oraş, totul pentru a elimina aspectul inestetic şi aglomerat al kilometrilor de cabluri negre aparţinând firmelor de telefonie sau Internet.

„Acum, după ce am văzut cum arată Centrul Istoric la finalizarea lucrărilor de reabilitare în zonă, adică totul este mult mai aerisit prin dispariţia acelor cabluri ce erau agăţate pe stâlpii de iluminat public, ne gândim serios să facem acest lucru şi în restul oraşului. Este o soluţie şi, de aceea, vrem să introducem toate cablurile aeriene din prezent - în subteran. Va fi însă o lucrare pe care o vom aplica pe fonduri europene”, a afirmat edilul Slatinei, Minel Prina.

Slătinenii par ar fi încântaţi de idee şi spun că aceasta ar fi cea mai logică soluţie pentru a face să dispară "pădurea" de cabluri aeriene din oraş. "Alte oraşe din ţară au făcut deja acest pas şi vă daţi seama că arată mult mai civilizat şi mai frumos. Este bine că s-au gândit să înceapă o lucrare din asta în oraş, chiar ar fi nevoie pentru că vedem cu toţii cum ne atârnă deasupra capului suluri de cabluri de tot felul", a spus Marian G., din municipiu

Într-o primă fază, se pare că municipalitatea vrea să facă astfel „dispărute” doar cablurile aeriene din intersecţii şi de pe principalele artere de circulaţie din oraş, bulevardele deţinând poziţiile fruntaşe în acest sens.
 

Municipiul Slatina este străbătut, ca multe oraşe din ţară, de o veritabilă ''junglă'' de cabluri aeriene ce ştirbesc imaginea urbei... (FOTO: Mugurel Manea)

Imagini din aceeasi galerie
  • Municipiul Slatina este străbătut, ca multe oraşe din ţară, de o veritabilă ''junglă'' de cabluri aeriene ce ştirbesc imaginea urbei... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Municipiul Slatina este străbătut, ca multe oraşe din ţară, de o 
veritabilă ''junglă'' de cabluri aeriene ce ştirbesc imaginea urbei... 
(FOTO: Mugurel Manea)
  • Municipiul Slatina este străbătut, ca multe oraşe din ţară, de o 
veritabilă ''junglă'' de cabluri aeriene ce ştirbesc imaginea urbei... 
(FOTO: Mugurel Manea)
  • Una dintre marile intersecţii din Slatina, amplasată la Fântâna Speranţei, este împânzită de cabluri aeriene de tot felul... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Astfel arăta zona din faţa fostului cinematograf ''Victoria'' din Slatina până anul trecut, înaintea lucrărilor de reabilitare a Centrului Istoric... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Astfel arată acum zona din faţa fostului cinematograf ''Victoria'' din 
Slatina, după terminarea lucrărilor de reabilitare a Centrului
 Istoric... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Imagine cu cabluri aeriene din Centrul Istoric al Slatinei - în toamna anului trecut... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Imagine cu aceeaşi zonă curăţată de cablurile aeriene - în prezent... (FOTO: Mugurel Manea)
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările