FOTO Descinderi în opt localităţi din Olt, în ampla acţiune la fabricile clandestine de ţigarete. Ce au găsit poliţiştii

FOTO Descinderi în opt localităţi din Olt, în ampla acţiune la fabricile clandestine de ţigarete. Ce au găsit poliţiştii

12 adrese din amplă acţiune a procurorilor, poliţiştilor şi vameşilor care desfăşoară percheziţii în această dimineaţă în 22 de judeţe ale ţării şi în municipiul Bucureşti sunt în judeţul Olt, în opt localităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice, dar şi vameşi, sub coordonarea procurorilor şi cu sprijinul forţelor de la serviciile Acţiuni Speciale au descins simultan la 98 adrese din toată ţara la persoane bănuite de comercializare ilegală de tutun, la depozite şi la oficii pentru livrarea tutunului prelucrat, 12 dintre adrese fiind în opt localităţi din Olt: Caracal- (1), Rotunda - (2), Redea -  (1), Bucinisu - (2), Babiciu - (1), Draganesti Olt - (3), Izvoare -  (1), N Titulescu -  (1).

Acţiunea vizează destructurarea unei adevărate reţele infracţionale din care fac parte cetăţeni români şi bulgari care de mai bine de doi ani se ocupau cu fabricarea şi comercializarea ilegală a ţigaretelor.

„ Percheziţiile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Argeş, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetăţeni bulgari şi români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun şi frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoţire a mărfii cu destinatar societăţi comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locaţii clandestine din ţară şi transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay“, se precizează într-un comunicat al IPJ Olt.


Activităţile se desfăşoară în 5 dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: