Criză de sânge, în plină criză a coronavirusului. „Să nu ne uitaţi, pentru a putea răspunde solicitărilor din spitale“

Criză de sânge, în plină criză a coronavirusului. „Să nu ne uitaţi, pentru a putea răspunde solicitărilor din spitale“

Restricţiile de mişcare impuse, dar şi teama de a nu contracta coronavirusul, au împuţinat numărul celor care se adresează centrelor de donare de sânge, care fac apel, acum, la donatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plină criză provocată de noul coronavirus, reprezentanţii Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine Olt atrag atenţia că vom avea o criză de sânge. Donatorii vin în număr din ce în ce mai mic, în vreme ce stocurile de sânge şi produse din sânge se epuizează. Donatorii sunt chemaţi să-şi arate solicdaritatea şi sunt asiguraţi că s-au adoptat măsuri de prevenire în contextul Covid-19.

„Dragi donatori din judeţul Olt!
În numele pacientilor, vă rugăm să veniţi să donaţi,  asa cum aţi făcut poate, pentru prima dată sau aşa cum procedati dintotdeauna! În continuare avem nevoie de dumneavoastră!
Ştim că restricţiile impuse din cauza pandemiei vă spun că nu trebuie să iesiti din casă decat atunci când este strict nevoie, dar ,din păcate, criza de sânge şi produse de sânge poate fi asimilată cu această nevoie!

Vă rugăm să veniţi să donaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Slatina str.Ecaterina Teodoroiu nr 28, de luni până vineri,  Începand cu ora 8!
Procedurile de admitere şi de donare sunt aceleaşi“, spun în apelul lor reprezentanţii centrului, care completează acest apel cu informaţia că donatorii vor răspunde suplimentar la întrebări legate de contextul actual infecţios. 
La centru se vor asigura măşti de protecţie, dezinfectant pentru mâini, totodată dându-se asigurări că paturile de donare sunt dezinfectate după fiecare donator. 

„Este dorinţa cadrelor medicale din unitatea noastră să nu ne uitatţ, pentru a putea răspunde solicitărilor colegilor din spitale care au grijă de bolnavi!
Pentru aceia care nu au donat sânge niciodată, vă aşteptam şi vă mulţumim!“, este apelul reprezentanţilor centrului din Olt. 
În judeţul Olt au fost confirmate trei cazuri pozitive la Covid-19, toate tratate în spital, doi bărbaţi fiind trataţi în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova şi o tânără, gravidă la momentul depistării, într-un spital din Bucureşti, bărbaţii venind din Italia, iar tânăra, din Anglia. În judeţul Olt sunt aproape 1.400 persoane aflate în carantină şi izolare la domiciliu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările