Ce se întâmplă cu angajaţii de la DGASPC şi Spitalul Slatina acuzaţi de trafic de influenţă. Unul a cerut concediu de odihnă

Ce se întâmplă cu angajaţii de la DGASPC şi Spitalul Slatina acuzaţi de trafic de influenţă. Unul a cerut concediu de odihnă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cercetează în acest caz patru persoane pentru fapte asimilate celor de corupţie

După ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a anunţat că patru persoane sunt cercetate pentru fapte de corupţie, două lucrând în două instituţii publice, vin precizări din partea şefilor acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un infirmier din cadrul secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi o consilieră din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Olt sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă de procurorii  Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Aceştia i-ar fi promis unei femei că pot interveni pe lângă medici şi alte persoane cu influenţă, chiar directori de instituţie, astfel încât femeia, care la rândul ei este cercetată pentru cumpărare de influenţă, să obţină o indemnizaţie sau o pensie de invaliditate. Astăzi femeia este beneficiara unei pensii de 640 lei, pentru care a plătit, în total, 3.300 lei.

„Din actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că există probe care conduc la bănuiala rezonabilă că  în anul 2017, inculpaţii Jianu Marilena şi  Constantin Ilie, cu ajutorul   inculpatei Vlaicu Florina, au primit sume de bani  de la   inculpata Berlinschi Georgeta, în schimbul traficării influenţei, promiţând că-i vor determina pe funcţionarii publici competenţi-medici, director DGASPC ori Direcţia Muncii, să emită acte medicale ori să-şi foloseacă influenţa în acest sens, necesare fie acordării, prelungirii concediului medical, fie necesare întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală ori chiar a acordării gradului de handicap/invaliditate şi a pensiei aferente.

Inculpata Berlinschi Georgeta a obţinut o pensie de invaliditate, pentru care primeşte lunar suma de 640 lei“, au menţionat procurorii PT Olt.

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a precizat, însă, că numele femeii cercetate pentru cumpărare de influenţă, Georgeta Berlinschi, nu se regăseşte printre beneficiarii indemnizaţiilor plătite prin intermediul DGASPC, ceea ce conduce la concluzia că în DGASPC angajata instituţiei nu a avut ce influenţă să cumpere. Aflând că a fost pusă sub acuzare, angajata, Marilena Jianu, a solicitat, în 17 ianuarie 2019, concediu de odihnă.

„Am luat la cunoştinţă, din presă, că un funcţionar public din cadrul DGASPC Olt a fost plasat sub control judiciar pentru trafic de influenţă, prevăzut la art. 48, alin. 1 N.c.p.

În momentul în care vom primi o înştiinţare oficială din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, vom aplica prevederile Legii 188/1999 –  privind Statutul funcţionarilor publici, respectiv va fi suspendat raportul de serviciu al funcţionarului pubic în momentul trimiterii în judecată.
Din data de 17.01.2019, funcţionarul la care se face referire a solicitat concediu de odihnă. La nivelul DGASPC Olt există o procedură prin care salariaţii sunt instruiţi cu privire la implementarea şi respectarea prevederilor Codului de conduită, în ceea ce priveşte funcţia publică.

Menţionăm că DGASPC Olt nu acordă nici un tip de indemnizaţie în cuantum de 640 lei“, a transmis directorul DGASPC Olt prin inermediul unui comunicat de presă.

Infirmierul din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, căruia prin măsurile controlului judiciar i s-a interzis să-şi mai desfăşoare activitatea în cadrul secţiei, va fi detaşat la secţia Pneumologie a SJU Slatina, secţie externă care funcţionează în oraşul Scorniceşti, a precizat managerul spitalului, Cătălin Rotea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările