Cât se mai pretinde pentru obţinerea permisului de conducere. Un instructor auto a fost trimis în judecată, elevul ar putea primi închisoare cu suspendare

Cât se mai pretinde pentru obţinerea permisului de conducere. Un instructor auto a fost trimis în judecată, elevul ar putea primi închisoare cu suspendare

Instructorul va fi judecat pentru trafic de influenţă, eleva deja şi-a aflat pedeapsa pentru cumpărare de influenţă FOTO: arhiva

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a trimis în judecată un instructor auto care în vara anului trecut i-a pretins unei eleve o sumă de bani, cu promisiunea că aceasta nu va avea probleme la obţinetrea permisului de conducere auto.

Bărbatul, P.I., a fost trimis fost trimis în judecată la 14 februarie 2019, când ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt au finalizat cercetările, procurorul acuzându-l pe instructor de trafic de influenţă. Eleva care a cumpărat influenţa a încheiat, la rândul ei, un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi ar putea fi condamnată la închisoare cu suspendare.

„În fapt, în data de 18.06.2018, la sediul D.G.A. a fost înregistrat un denunţ cu privire la faptul că instructorul P.I. a pretins şi a primit suma de 300 euro de la inculpata D.G.S, în schimbul promisiunii că va interveni şi-i va determina pe funcţionarii din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt să faciliteze obţinerea permisului de conducere auto. Numita D.G.S. a obţinut permisul de conducere auto în data de 06.06.2018.
În aceeaşi cauză, la data de 22 ianuarie 2019, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a încheiat acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpata D.G.S., pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă şi a propus condamnarea acesteia la o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani“, a transmis DGA, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: