UPDATE Alţi 12 angajaţi ai Ambulanţei Olt, teste pozitive. Numărul celor infectaţi ar putea creşte, aşteptându-se în continuare rezultate

UPDATE Alţi 12 angajaţi ai Ambulanţei Olt, teste pozitive. Numărul celor infectaţi ar putea creşte, aşteptându-se în continuare rezultate

Angajaţii SJA Olt au primit echipamente speciale de protecţie, pe care le folosesc cei care intră în contact direct cu un caz confirmat FOTO: Facebook: Ambulanţa Olt

După ce ieri a fost confirmat primul angajat infectat cu noul coronavirus la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, astăzi au început să vină rezultatele. Alţi 12 angajaţi sunt pozitivi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Direcţia de Sănătate Publică Olt a comunicat datele despre angajaţii SJA Olt, după ce o asistentă a fost confirmată pozitiv în urmă cu două zile. 50 angajaţi ai instituţiei au fost testaţi, iar din 30 probe analizate, 12 s-au dovedit pozitive.

„În urma confirmarii unui caz  cu infectia COVID-19 al unui  angajat al  Serviciului Judetean de Ambulanta Olt din data de 18.05.2020, Directia de Sanatate Publica Olt, în cadrul  anchetei epidemiologice a procedat  la testarea unui numar de 50 de angajati; contacti directi ai cazului.

Din cele 50 de probe, în cursul zilei de 20.05.2020  au  fost  prelucrate 30 de probe, în  laboratorul din cadrul D.S.V.S.A. Slatina, 12 probe au fost cu rezultat pozitiv pentru infectia COVID-19;

➢ contactii de familie vor respecta masura izolarii la domiciliu, pe o perioada de 14 zile;

➢ aplicarea masurilor de curatenie si dezinfectie curenta a tuturor spatiilor la unitatea angajatoare.

În vederea limitarii raspandirii infectiei cu COVID- 19, masurile impuse de DSP Olt  vor fi in functie de situatia epidemiologica  de la nivelul institutiei angajatoare„, a comunicat DSP OLT.

Ştirea iniţială

Surse din cadrul Ambulanţei Olt confirmă situaţia, din cei 51 angajaţi testaţi ieri, 12 fiind pozitivi. „Probabil suntem mai mulţi, acestea sunt primele rezultate“, a declarat unul dintre angajaţii confirmaţi pozitiv, precizând că aşteaptă ambulanţa pentru a fi transportat la spital.

Un comunicat în acest sens urmează să fie dat publicităţii. Primul caz confirmat în cadrul instituţiei a apărut ieri, o asistentă cu domiciliul în Mioveni, care face naveta la Slatina, fiind testată pozitiv în spitalul din Mioveni, unde s-a prezentat cu simptome specifice. Femeia a lucrat atât vineri, cât şi sâmbătă, intrând în contact cu 51 coelgi, toţi testaţi marţi de către epidemiologii DSP Olt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: